Lucian Davidescu

Recorder câștigă în Apel un proces prin care i se ceruse să șteargă un articol de pe Internet

Recorder câştigă un proces la apel, după ce îl pierduseră în prima instanţă. Decizia iniţială a judecătorilor hotăra că jurnaliştii trebuie să şteargă un material.

Situaţia s-a schimbat la apel, unde publicaţia primit câştig de cauză, scrie Libertatea, citată de Pagina de Media.

Tribunalul Bucureşti a admis apelul Recorder în procesul cu Ioana Octavia Croitoru şi Ettore Cozzani. Cei doi oameni de afaceri apăreau în materialul intitulat „Bucureşti, oraşul tuturor posibilităţilor: milioane de euro către o firmă de publicitate care vinde beton şi alte contracte dubioase din bugetul Capitalei”, notează sursa citată. Nici decizia Tribunalului nu este definitivă, se poate face recurs.

Investigaţia aborda subiectul unor firme care, potrivit Recorder, nu aveau expertiza necesară pentru a derula contractele pe care le câştigaseră cu instituţii din cadrul Primăriei Capitalei.

La câteva zile distanță, una dintre protagonistele articolului menționat, Ioana Octavia Croitoru, a acționat în judecată publicația, pe motiv că i s-ar fi lezat reputația. Același lucru l-a făcut și Ettore Cozzani, un alt personaj care apărea în articol, iar cele două cauze au fost în cele din urmă reunite într-un dosar care s-a judecat la Judecătoria Sector 1.

În primă instanţă, pe lângă ştergerea articolului, Recorder ar fi trebuit să plătească şi 35.000 de lei daune morale. Acum, la apel, judecatorii au întors decizia.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Recorder câștigă în Apel un proces prin care i se ceruse să șteargă un articol de pe Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *