Romania Curată

Reacție la atacuri. Nicușor Dan: Care a fost opoziția făcută de PNL în primăriile din București?

Nicușor Dan a reacționat la atacul prim-vicepreședintelui PNL Marian Petrache care, într-o emisiune la postul B1 Tv, a afirmat că ar exista un pact între Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitală, și reprezentantul Uniunii ”Salvați Bucureștiul”.

”Domnul Petrache proclamă o opoziție a PNL față de PSD și vrea ca noi să confundăm opoziția reală, bazată pe fapte, cu una de fațadă, la televizor. Când Salvați Bucureștiul făcea plângeri penale împotriva lui Oprescu, consilierii PNL îi aprobau bugetele și își împărțeau frățește lucrările din banii publici cu el. Consilierii locali ai PNL din Sectorul 1 au împărțit, spune DNA, șpaga cu primarul interimar al PSD. Salvați Bucureștiul a făcut șase plângeri penale împotriva lui Onțanu. Care este opoziția pe care a făcut-o PNL lui Onțanu în Sectorul 2? Care este opoziția făcută de PNL în Sectorul 3, unde în Consiliu Local se votează în unanimitate propunerile primarului PSD? Dar în Sectorul 4 unde primarul PSD dă autorizație de construire în Parcul Tineretului, în ciuda hotărârilor judecătorești, iar Primarul General interimar al PNL, în loc să se opună, semnează avizul de defrișare? Care este opoziția făcută de PNL primarului PSD al Sectorului 5, în condițiile în care instituția care a funcționat ani de zile fără a avea măcar un website?” a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Invitat luni seară la B1 Tv, Marian Petrache a declarat că părerea sa este că ar exista într-adevăr o înțelegere între PSD și partidul lui Nicușor Dan, formațiune care ar avantaja puternic pe social-democrați.

„Au fost discutii cu Nicușor Dan, dar atunci reacția domnului Nicușor Dan a fost mult mai vehementă. Intrebarea ar fi: ar accepta după alegeri domnul Nicusor Dan o pozitie de viceprimar cu primar PSD? Că dacă da…am văzut-o pe doamna Firea, înseamnă că e un deal. Competitia domnului Nicușor Dan clar ca o avantajează pe doamna Firea.” a mai spus Petrache.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *