Romania Curată

Reacția lui Clotilde Armand după răsturnarea de situație: ”Probabil că trebuia să fie o diferență de 5% ca să câștig”. (VIDEO) Ce a spus și Nicușor Dan

”Probabil că trebuia să fie o diferență de 5% ca să câștig”, a spus Clotilde Armand, într-o primă declarație publică făcută astăzi, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat răsturnarea de situație de la Sectorul 1. Nicușor Dan a postat, de asemenea, un mesaj din care reiese că Clotilde Armand a câștigat alegerile în secțiile din Sectorul 1 în care USB a avut observatori, dar le-a ”pierdut” în cele în care n-a avut.

„Pentru prima dată de câteva zile mă duc la birou, trebuie să văd un pic cum stau lucrurile, este criză la birou. Așteptăm rezultatele finale. Sunt dezamăgită de ce s-a întâmplat azi noapte, e clar. Probabil că trebuia să fie o diferență de 5% ca să câștig, dar așteptăm rezultatele finale. Sunt foarte obosită, trebuie să aveți un pic de răbdare cu mine”, a spus Armand, într-un video postat pe Facebook.

Clotilde Armand a mai spus că a fost în mai multe secţii de votare, însă în mai puţine din Sectorul 1, considerând că aceasta a fost o greşeală a sa, subliniind că „a luptat până la capăt”.

„Nimic nu va fi ca înainte, este clar. A fost o mobilizare, trebuia să fie şi mai mare. Ne vom aduna, ne trebuie un pic de timp, de câteva nopţi nu prea am dormit. Ne vom aduna şi vom reveni cu o strategie, toţi cetăţenii va trebui să ne implicăm”, a mai spus candidatul USB.

***

La rândul lui, Nicușor Dan a postat următorul mesaj pe pagina de Facebook:

”Câteva numere, fără comentarii.
În Sectorul 1 au fost 163 de secții.
Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi).
Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră).
Mulțumim tuturor delegaților noștri pentru efortul incredibil de azi-noapte.”

***

Candidatul PSD-UNPR Daniel Tudorache conduce în lupta pentru Sectorul 1, cu 31,19% procente din numărul voturilor numărate până la ora 6.00 AM, devansând-o pe Clotilde Armand (USB), care a strâns 28,73%, a comunicat Biroul Electoral Central (BEC), în această dimineață.

Rezultatul contrazice atât exit-poll-urile de duminică seara, dar și rezultatele parțiale anunțate după miezul nopții de BEC, când Clotilde Armand avea 32,3%, iar Dan Tudorache 31,9%. Între numărul de voturi centralizate până la miezul nopții și cele de până la ora 6.00 AM diferența este de aproape 3 procente.

***

Citește și:

Alina Mungiu-Pippidi: Lovitura de pedeapsă

Mihai Goțiu: e victorie extraordinară s-a obținut azi

Gabriel Bejan: SB poate fi începutul adevăratei reforme a clasei politice. Câteva concluzii la cald după alegerile locale

Nicușor Dan a anunțat public: ”Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România și va lupta pentru locuri în Parlament la toamnă”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Reacția lui Clotilde Armand după răsturnarea de situație: ”Probabil că trebuia să fie o diferență de 5% ca să câștig”. (VIDEO) Ce a spus și Nicușor Dan

 1. flesh

  Trebuie cerută renumărarea voturilor și trebuie cercetat ce s-a întâmplat în secțiile unde USB nu a avut delegați. Știm că PSD fură, nu trebuie decât găsite dovezi. Orice se întâmplă pe lumea asta lasă urme.

  Reply
 2. Alex

  Marele castigator este Nicusor Dan. Firea este doar primarul neconstitutional al Capitalei !

  Curtea Constitutionala a fugit sa se pronunte pe fond ci doar a gasit motive sa nu judece si sa respinga sesizarile.

  In turul doi Firea nu avea cum sa castige, asa ca mai inghitim un abuz PSD-ist !

  Reply
 3. Spânu

  La ce bun? Sa mai ia cineva condamnare cu suspendare si sa ramana boss?
  Este si o slabiciune a USB. Dan a explicat realist ca unii au plecat…la concert; si uite asa s-a ratat macar un sector ‘experimental’, in care sa fi vazut cum reuseste un primar singur printre dusmani, adica lucrand cu mafia coagulata perfect in primarii intrun sfert de veac. Pacat!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *