Romania Curată

Nicușor Dan a anunțat public: ”Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România și va lupta pentru locuri în Parlament la toamnă”

„Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România și va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din acest an”, a anunțat la puțin timp după încheierea alegerilor locale, Nicușor Dan.

Liderul USB le-a mulţumit tuturor persoanelor care l-au sprijinit în campania electorală, iar faptul că „bucureştenii au aflat de USB, li se datorează”. „USB este format din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenţi şi care fac sacrificii în cariera lor. Nu o facem pentru bani, ci pentru binele comun, pentru că actuala clasă politică ne-a dezamăgit de atâtea ori”, a declarat candidatul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.
El a precizat că întrucât lipsea o forţă politică care să reprezinte cetăţenii în lupta cu corupţia, „USB va deveni Uniunea Salvaţi România şi va lupta la alegerile parlamentare din toamnă”.

„Avem uşile deschise pentru cei care luptă cu sistemul şi sperăm să aducem în Parlament o forţă nouă”, a declarat liderul USB.

***

Citește și:

Ce victorie extraordinară am obținut astăzi

Rezultate exit-poll-uri


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Nicușor Dan a anunțat public: ”Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România și va lupta pentru locuri în Parlament la toamnă”

 1. bogdan

  foarte bună iniţiativa. dar USB nu trebuie să se transforme în USR, ci trebuie să rămână o formaţiune locală a Bucureştiului, şi un membru al formaţiunii mai largi, aşa numită USR, care ar fi o alianţă de diverse grupuri locale. altfel riscă să devină un partid monolitic de tipul celor cărora li se opune. ceea ce e special şi important la USB e faptul că e o organizaţie locală, preocupată strict de Bucureşti, nu un partid politic de tip caracatiţoid care vrea să monopolizeze toată ţara şi să bage totul la grămadă în propriul sistem. USB e o formaţiune unică în Romania şi un exemplu de organizare colectivă. iar faptul că vrea să devină USR, adică o uniune de astfel de formaţiuni administrative locale, e cu atât mai bine. e chiar modul ideal de organizare socială şi politică. un fel de uniune federală descentralizată, independentă şi cu adevărat democratică. de altfel, un alt lucru important la USB, este angajamentul de a consulta cetăţenii în procesul administrativ. adică propune o angajare şi particpare a societăţii în treburile locale.

  Reply
 2. Alexandra

  In cabina de urne, am constatat cu surprindere ca USB nu a avut candidat pentru primar al sectorului 5. Din pacate, am observat dupa ce am pus stampila pe USB pe celelalte buletine. Daca vedeam de la inceput, poate nu as fi votat USB care pare ca nu doreste sa salveze si sectorul 5. Oare singurul sau scop este sa salveze doar sectoarele mai bogate? Sau nu a avut nimeni curajul sa infrunte problemele de la sectorul 5? Este un semn ca viitorii parlamentari ai USR se vor concentra doar pe salvarea oamenilor de afaceri si ca nu ii va interesa si restul societatii?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Alexandra: din păcate la Sectorul 5, candidatul USB a fost blocat prin contestații în momentul depunerii candidaturii; din păcate avem o legislație electorală suficient de ”interpretabilă” pentru diferiți judecători…

   Reply
  • geo

   Iertate iti vor fi pacatele Alexandra!!
   Pentru că ai votat usb pe celelate buletine in consiliul local al sect 5 poate vor fi pentru prima data niste oameni care vor cere transparenta in cheltuirea bugetului si a contractelor de achizitii. Asa cum se prefacea si…. Vanghelie!!
   Mergi in pace si informeaza-te din timp!

   Reply
 3. Brod

  Excelenta idee! Dar atentie la marsaviile PNL, PSD, PMP! Si la organizatiile locale!! Fara observatori pazitori, pe Armand au furat-o cu nerusinare. Se tem, risca un alt 14 nov. 2014

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *