Simona Popescu

PSD și măturoiul DNA

Deși se pare că nu există o legătură între avalanșa dosarelor DNA, alegerile prezidențiale și comemorarea a 25 de ani de la evenimentele prin care regimul comunist a fost înlăturat de la putere (numite impropriu ”Revoluția din decembrie 1989”), totuși, toate trei împreună generează o situație explozivă pentru cel mai mare partid al țării, PSD.

În decembrie 1989, un grup bine organizat format din activiști PCR, militari și ofițeri de securitate mai mult sau mai puțin acoperiți agreați de Moscova, a profitat de revolta populară și a preluat conducerea României, conducere pe care nu a cedat-o complet, nici până azi. S-a numit inițial Frontul Salvării Naționale – FSN, apoi Frontul Democrat al Salvării Naționale – FDSN care s-a transformat în Partidul Democrației Sociale din România – PDSR pentru ca, în final, să ajungă, după fuziunea cu PSDR (partid istoric care a garantat intrarea neocomuniștilor lui Iliescu în Internaționala Socialistă) PSD-ul de azi. Lupul își schimbă blana…

Partidul postdecembrist care a preluat moștenirea Partidului Comunist Român (împreună cu toată armata sa de activiști și electoratul său specific), a fost asociat de către presa liberă precum și de societatea civilă cu marile scandaluri de corupție din ultimii 25 de ani. Bazându-se de la început pe structurile PCR împreună cu ofițerii și informatorii fostei securități, a reușit să se impună constant în alegeri având pe plan local structuri puternice de influență în toate domeniile, structuri conduse de zeci de ani de puternicii Baroni locali. Acești baroni au acumulat averi uriașe și-au ales guverne și președinți, au influențat toate marile privătizari, iar în feudele lor au putere dictatorială.

Să revenim la momentul actual. De ce această puternică structură numită PSD se află în pragul exploziei? Președinte al partidului este, după cum se știe, ginerele unui puternic Baron al partidului și țării. Este destul de tânăr dar, sub atenta diriguire a socrului său, a reușit să țină partidul cât de cât sub control. Nemulțumirile însă au început să crească exponențial. Deși de peste doi ani din nou la putere, pesediștii s-au trezit că nu mai e cum era înainte, acum justitia a început să-i cerceteze în modul cel mai serios și, oricum, nici nu mai este prea mult de furat (a naibii criză… Jos Băsescu!).

Și-au făcut un plan de bătălie așa cum i-a tăiat capul. Să scape de Ponta de la partid. Cum educația lor de dinainte de 89 este încă de bază, au folosit principiul PCR conform căruia dacă vrei să scapi de cineva dintr-un post îl avansezi și îl treci astfel pe linie moartă. Așa că Victor a fost propus candidatul partidului la președinția țării. Deși acesta nu prea vroia, simțind capcana, a fost nevoit să accepte ”voința partidului” și să candideze.

Socoteala baronilor a fost simplă – dacă iese președinte, bine că am scăpat. Primul lucru – Legea amnistiei și grațierii pentru corupți urmată de revenirea Justiției în ”Epoca Rodica Stănoiu”. Dacă nu, scăpam de el pentru că nu a fost în stare, cum s-a întâmplat cu perdanții Năstase și Geoană. Apoi, Legea amnistiei și grațierii pentru corupți urmată de revenirea Justiției în ”Epoca Rodica Stănoiu”. Scuzați repetiția, nu e vina mea… Principalele grupuri ce se bat pentru șefia PSD sunt  Dragnea/Ghiță, Geoană/Vanghelie, Șova/Hrebenciuc și Grupul de la Cluj cu tandemul Maior/Rus. Destul de multe grupări, foarte puternice și agresive. Partidul este în pragul atingerii masei critice. Însă în lupta pentru putere a apărut un jucător nou – Justiția, care deja a dat planurile unora peste cap. Bineînțeles că procurorilor le este indiferentă lupta baronilor pesediști. Ei urmăresc doar infracțiunile săvârșite de aceștia.

Cu marele maestru al combinațiilor în arest, urmând și ceilalți în curând, se pare că PSD se va curăța forțat având șansa unică acum, după 25 de ani de istorie controversată, să devină un partid european adevărat. Să sperăm că nu o va irosi și să mulțumim Justiției că face exact ce nu vrea lumpen-electoratul (propriu partidelor populiste de stânga), să facă printr-un vot cinstit. Și anume să-i elimine din viața publică pe cei care oferă pomeni electorale în schimbul accederii și rămânerii, cu orice preț, la putere. Respectiv, la cepul butoiului cu miere al resurselor și al bugetului țării.

***

CITEȘTE ȘI

Mihai Goțiu: Tura Hrebenciuc a căzut. Așteptăm ca pionul Ponta să devină Regină?

AVEM LISTA RUȘINII! Vezi cine a votat împotriva respingerii Legii amnistierii și grațierii în Camera Deputaților

foto main: Florin Eșanu/ Epoch Times


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “PSD și măturoiul DNA

  1. Titina Nica Ţene

    Doamnă Simona Popescu, sunteţi foarte optimistă şi cu acest articol mi-aţi dat o stare de bine. Dar nu cred că psd se va desminte vreodată. Cum să se curăţească dacă ţin cu dinţii să nu-i dea pe mâna justiţiei pe corupţi? La Cluj, noi pensionarii suntem înconjuraţi mai mult de foşti securişti, foşti comunişti notorii şi văd că jubilează la gândul că ponta va fi preşedinte. Ieri am călătorit cu un asemenea fost activist de partid. A început să critice UDMR că întotdeauna a fost la guivernare. Atunci am îndrăznit şi eu să zic – uite v. ponta deşi avea majoritate primul lucru i-a chemat la guvernare! – Da – a zis dumnealui din 100 lucruri bune care le-a făcut aceasta a fost greşerala lui pe care a recunoscut-o. Fără comentarii!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *