Romania Curată

Sâmbătă are loc un protest pentru salvarea lacului din Parcul Circului

Grupul de iniţiativă Lacul Tei organizează sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, pe aleea din jurul lacului din Parcul Circului, o acțiune pentru găsirea unor soluţii permanente la problema diminuării continue a nivelului apei din lac.

Lacul din parcul Circului de Stat Bucureşti este de câţiva ani în pericol de secare, iar instituţiile publice ridică din umeri şi nu găsesc soluţii pe termen lung. Cetăţenii interesaţi de soarta lacului bănuiesc că problemele care provoacă diminuarea apei din lac se datorează construcţiei unor clădiri de birouri din vecinătate. Administraţia locală a montat o pompă anul trecut, însă aceasta s-a ars în foarte scurtă vreme şi lacul se află în prezent într-o stare deplorabilă.

Încă din 2009, vizitatorii Parcului Circului au putut remarca scăderea continuă a nivelului apei lacului care se află în centrul parcului. Acest lac are izvoare naturale şi este cunoscut pentru lotuşii roz care îl împodobesc vara şi care constituie un punct de atracţie. Problemele au fost legate de construirea unei clădiri în vecinătatea parcului, ale cărei fundaţii s-a presupus că influenţează pânza freatică ce alimentează lacul. La insistenţele Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei, Asociaţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti le-a cerut specialiştilor de la Facultatea de Hidrotehnică din Bucureşti efectuarea unui studiu privind potenţialele cauze ale acestei diminuări a volumului de apă. Însă nu a fost găsită o soluţie permanentă pentru a face ca lacul să revină la nivelul obişnuit, ci un paliativ: pomparea de apă dintr-un puţ săpat în apropiere. Din toamna trecută însă, pompa s-a ars şi, de atunci, nivelul lacului a scăzut dramatic.

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei a făcut până acum numeroase demersuri (telefoane, întâlniri de lucru, audiențe), cerând rezolvarea situației. Avem în prezent promisiuni și cam atât. Iubitorilor parcului nu le mai rămâne decât mitingul ca formă de protest față de nepăsarea autorităților.

Vă așteptăm la protest pentru a-i face pe cei responsabili de administrarea parcului să înțeleagă că noi, locuitorii din cartierul Tei, iubim „Oaza verde dintre blocuri ” și dorim ca lacul cu lotuși roz, unic în București, să nu dispară! Noi, copiii și nepoții noștri, cu toții avem dreptul să trăim într-un cartier verde, cu aer curat.

pagina protestului: https://www.facebook.com/events/2253490188030388/


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Sâmbătă are loc un protest pentru salvarea lacului din Parcul Circului

  1. Dumitru

    Cladirea cu pricina a cui e ? Cine a dat autorizatia de construire ? Au fost folosite metode speciale ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *