Romania Curată

Ponta nu mai este doctor în drept. Ce se întâmplă însă cu banii câștigați în baza titlului academic?

Victor Ponta nu mai este doctor în drept. Ministrul Educației Mircea Dumitru a semnat astăzi ordinul de retragere a titlului academic fostului premier, după ce CNATDCU a emis o decizie în acest sens pe 27 iulie.

„Se retrage titlul științific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din București, conferit prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 5663 din 15.12.2003”, se arată la articolul 1 al ordinului emis de ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, publicat pe site-ul MENCS.

La articolul 2 al aceluiași ordin se precizează că „Direcția Generală Învățământ Superior comunică prezentul ordin IOSUD — Universitatea din București, care îl va duce la îndeplinire, și persoanei nominalizate la art. 1”.

Victor Ponta a rămas astfel fară titlul de doctor după ce în 2012 a apărut în revista ”Nature” prima dezvăluire despre plagiatul tezei acestuia.

Pe de altă parte rămâne însă întrebarea ce se întâmplă cu cariera de avocat, dar și cu banii câștigați de Ponta practicând această meserie, având în vedere că intrarea fostului premier în Barou s-a făcut fără examen, doar în baza titlului de doctor. Vezi detalii aici.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Ponta nu mai este doctor în drept. Ce se întâmplă însă cu banii câștigați în baza titlului academic?

 1. AlinaP

  Odata retras titlul de doctor (PhD) domnului Ponta, raman doua probleme importante de rezolvat – ce se intampla cu banii castigati pana acum bazat pe acest titlu si ce se intampla cu conducatorul lui de doctorat si comisia care a acordat titlul bazat pe un plagiat. Aici putem include numeroasele „comisii de etica”, ministrii, etc. care au „garantat” teza respectiva ca fiind „originala” si nu un plagiat.
  Intrebarea se pune daca plagiatul este considerat un furt si daca pedeapsa pentru hot si complicii lui este cea care se cuvine in acest caz.

  Reply
 2. ??????

  Pentru a raspunde axiomei „multumiti-va cu ce va ofera natura”, multi se pornira dupa „plagiatul” lui Victor Ponta „oferit” de revista „Nature” ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *