Vasile Ernu

Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?

Am crezut naivi că România are o Constituţie după care se conduce. Aflăm că există o mulţime de Protocoale secrete după care instituţii de forţă se ghidează. Despre aceste protocoale cetăţenii habar nu au iar ele le pot schimba dramatic viaţa fără ca ei să participe la acest proces. Ce rost mai au alegerile într-un stat condus după Protocoale secrete? Ce rol mai are Constituţia?

Am crezut că trăim într-o economie liberă despre care ni s-a spus că e raiul pe pămînt. Şi aflăm că sînt o mulţime de contracte secretizate cu dedicaţie pe sume halucinante care nici măcar nu au o finalitate: cazul Bechtel e prea cunoscut.

Am crezut că vom fi trataţi economic cît de cît egal, după aceleaşi reguli, ca să aflăm că unele „bresle” sînt mai egale decît altele, avînd sistem de impozitare minim sau chiar scutiţi iar „investitorul strategic” poate primi nu doar privilegii şi scutiri fiscale ci şi pachete de legi preferenţiale (vezi Noul cod al muncii). De pensii speciale si sistem de salarizare să nu mai vorbim.

Ce ne spune asta? Că avem un stat care-şi deserveşte o mică „elită” locală şi globală din plin şi un număr imens, tot mai mare de cetăţeni abandonaţi pentru care statul aproape că nu mai există. Sau există în forma lui represiv-administrativ-fiscală: care ia şi nu dă, ia de la toţi şi dispribuie către „mica elită”.

Sîntem deja condamnaţi la o neoiobăgie bine aşezată pe caste şi condusă după Protocoale secretizate în interesul „nostru”, fireşte. Aici luptătorii anticorupţie au tăcut asurzitor pentru că bătălia e simplă: bătălia pentru clasa, pardon, casta superioară.

Pentru cine mai există statul Român? Pentru ce mai avem o Constituţie?

Şi am mai aflat că în comunism cu Securitatea se „colabora” (rău) iar în capitalism se “cooperează” (bine).

„Ce e rău şi ce e bine. Tu te-ntreabă şi socoate”


Vedeți toate articolele România Curată despre protocolul Parchet-SRI


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?

 1. Nelu Stiuca

  Bravo FELICITARI AI PUS PUNCTUL PE „I” nici CCR , nici PARLAMENTUL nici B.O.R nici o institutie fundamentala a statului nu pot da un raspuns la intrebarea „Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?” Asta demonstreaza DISOLUTIA TOTALA A STAULUI. Ro a fost distrusa de catre cei care au capturat statul dupa 1989, ALELUIA………………Nu mai exista cale de rezolvare nici daca apare din neamul romanesc un al doilea VLAD TEPES sau un alt DICTATOR FEROCE. Poporul roman a dovedit in sute si mii de ani ca este sinucigas in curand se va expira termenul. SUNT MULTE CIVILIZATII CARE AU DISPARUT DE PE PAMANT DATORITA LOR .

  Reply
 2. Liviu

  Salut,
  Da! Este unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit. Cativa oameni muncesc si platesc pentru ca o putere fantastica sa fie detinuta de niste „elite”care nu mai au nicio treaba cu noi romani ci doar cu interesele lor.

  Reply
 3. Heta

  Ba nene, eu zic sa iei DEX-ul si apoi sa mai suni si-un prieten! Titlul articolului putea sa fie la fel de bine: Pentru cine mai există statul român cînd noaptea e intuneric.
  Sincer, nu stiu pe cine sunteti voi cu ochii, si ce urmariti. Motivul pentru care inca nu v-am blocat din router este ca vreau sa stiu ce mai aberati.

  Reply
 4. Dan_Bruma

  De pe situl SRI, poate intereseaza pe cineva, poate pe cei care în mod real si sincer cauta un raspuns la intrebarea de ce a fost si va fi nevoie de protocoale intre SRI si alte institutii ale statului roman , stabilite CONFORM LEGII, asa cum e cazul DNA-ului lui Kovesi : SRI este parte componentă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

  Reply
 5. geo

  Sistemul național de apărare este diferit de sistemul de securitate. O spun Constituția si art1 din legea csat. Le -au pus la un loc oprea & co … „sistemul național de apărare ordine publică și securitate națională” este un concept neconstituțional…

  Reply
 6. laur22

  Ei cum pentru cine ?

  Pentri totzi cei care au avut pana shi saptamana trecuta salariul de 2-3 ori cat presedintele Romaniei.

  Pentru totzi cei ce nu pot fi anchetzti de nimeni altcineva decat de ei insashi.

  Pentru statul de „derptzi” si toate slugile sale.

  Reply
 7. Ion Podocea

  Vă întreb, domnule Ernu, care a fost adevăratul motiv pentru care s-a cerut desecretizarea acestor „criminale” protocoale. ? Sunteți, bănuiesc, o persoană tânără, și nu cred că puteți face o comparație între securitate ca poliție politică și SRI. Sub ninci-o o formă nu vreau să mă postez în apărătorul acestei instituții , dar ca simplu cetățean spun că dacă prin interceptările specialiștilor din SRI au fost dezvăluite marile afaceri mai mult decât dubioase din această țară atunci este un lucru excelent. Curios este faptul că „România curată” se aliniază mizeriilor debitate de televiziunile unor infractori. Vedeți și comentariile care apar aici dar și unii din noi colaboratori și nu numai.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *