Romania Curată

Participare crescută la prezidențialele din Republica Moldova. Urmărește LIVE prezența la vot

Peste 830.000 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au prezentat deja la vot, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale în care se înfruntă socialistul pro-rus Igor Dodon și candidata PAS, proeuropeana Maia Sandu. Participarea este mai mare față de primul tur în țară, dar și în Transnistria – zonă care l-ar putea avantaja pe Dodon – și în străinătate – unde Sandu a câștigat decisiv primul tur.

Prezența la vot poate fi urmărită, în timp real, într-o aplicație realizată de Privesc.eu:

În diaspora, potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), cea mai mare participare s-a înregistrat la secțiile de votare din Italia –  13.091 de cetățeni. În România și-au exprimat opțiunea 5039 de persoane, în Federația Rusă  peste 4000, iar în Franța peste 2000 de moldoveni au participat la vot, potrivit Deschide.md.

Mobilizarea foarte mare ar putea duce însă și la probleme, presa moldovenească scriind că la București și Moscova sunt deja cozi, iar buletinele de vot ar putea să se termine în următoarele ore, iar cei care doresc să voteze să nu o mai poată face.

Puteți urmări și o emisiune în direct cu informații proaspete de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și cu reportaje de la secțiile de votare din străinătate, mai jos:

(Foto: Afiș de mobilizare de pe FB)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *