Romania Curată

Ordonanțele privitoare la grațiere și modificarea codurilor penale, adoptate. Liviu Dragnea scapă de procesul de abuz în serviciu

Guvernul a aprobat, în ședința de marți seara, un proiect de lege privind grațierea și o ordonanță de urgență pentru modificarea codurilor penal și de procedură penală. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Florin Iordache.

Ministrul Justiției a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Astfel, potrivit ordonanței de urgență care modifică codurile penale, va fi considerat abuz în serviciu doar fapta care presupune un prejudiu mai mare de 200.000 de lei. De asemenea, favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

În baza noului act normativ anunțat de Iordache, Liviu Dragnea nu va mai putea fi judecat pentru abuz în serviciu, deoarece în cazul său, prejudiciul este mai mic de 100.000 de lei. Reamintim că președintele PSD a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu într-un caz în care două dintre angajatele sale de la partid erau plătite de Direcția pentru Protecția Copilului, unde lucra fosta sa soție.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Ordonanțele privitoare la grațiere și modificarea codurilor penale, adoptate. Liviu Dragnea scapă de procesul de abuz în serviciu

 1. Alexandru Lazarescu

  Scrisoare deschisa Presedintelui Donald TRUMP
  Intors din SUA unde l-ati invitat sa participe la ceremoniile privind investirea dumneavoastra ca Presedinte, liderul partidului socialist din Romania se comporta ca liderul mafiotilor din tara.
  El a obligat guvernul sa initieze in procedura de urgenta gratierea pedepselor si modificarea Codului Penal pentru ca politicienii, parlamentarii si unii membrii ai guvernului sa nu mai raspunda pentru faptele de coruptie, abuzurile in functie, conflictele de interese si alte fapte pentru care sunt cercetati. Nu stiu daca aveti informatia ca in Romania parlamentarii au imunitate si pe durata mandatului nu raspund pentru infractiunile comise, astfel ca Parlamentul a ajuns un rai pentru cei certati cu legea care isi cumpara locuri pe listele partidelor pentru a se pune la adapost de cercetarea penala. Si mandat dupa mandat, trecand si de la un partid la altul nu raspund niciodata pentru faptele lor.
  Prin abordarea heirupista de care da dovada in aceasta chestiune sensibila numitul Dragnea vrea sa ne convinga ca el nu aplica decat ce a vazut in SUA si ca probabil ati fost ales Presedinte doar ca sa aveti imunitate si acum va grabiti sa dati un decret de gratiere pentru ca oamenii politici care va inconjoara sa fie absolviti de toate faptele penale.
  Unii chiar cred ca este adevarat, dar stim ca Dragnea doar blufeaza si in realitate doar moare de frica si nu vrea sa raspunda pentru faptele pe care le-a savarsit.
  La noi este o vorba ca cine se aseamana se aduna, dar inca avem convingerea ca l-ati invitat la masa pe Dragnea doar ca sa vedeti de aproape …. ce nu vazuseti inca niciodata.
  Cu respect si cu increderea ca veti reusi sa faceti lucruri minunate pentru SUA si aliatii ei.
  Alexandru Lazarescu

  Reply
  • Protonic

   1. psd + alde tocmai au castigat puterea dupa alegeri democratice si care nu au fost contestate
   2. voi de ce nu ati fost la investirea Domnului Presedinte Trump?
   3. dupa ultimele sondaje 75% din populatie este pentru gratiere si 25% impotriva. Poporul are intotdeuna dreptate.
   4. cred ca este crestineste sa ierti, vezi Tatal nostru….
   5. cred ca nu s-a inlocuit poarta otomana sau cea sovietica cu cea a SUA unde sa ne ducem cu pira cand nu suntem ascultati in tara, oricum Domnul Presedinte Trump a avut parte de ceva asemanator din partea celor care nu s-au obisnuit cu pierderea puterii si oricum in urmatorii 8 ani o sa aveti timp va obisnuiti.
   Bye

   Reply
 2. Octavian

  Ma intreb daca guvernul are dreptul sa emita asemenea lege. O lege care nu respecta principiul separarii puterii in stat. Nu cred ca este in puterea guvernului sa isi ofere imunitate. El nu a fost ales direct si este absolut neconstitutional sa-ti votezi propria imunitate in regim de urgenta. Cred ca o asemenea lege ar trebui sa treaca prin parlament.
  Magistratii sunt obligati sa implementeze aceasta lege impotriva propriei constiinte?

  Reply
  • Protonic

   Dar de constiinta crestina de ce nu pomenesti nimic dar despre dorinta Poporului dar despre amestecul juridicului in politic?

   Reply
 3. Pinno

  Eu ma intreb daca tipul asta, min. (in)Justitiei este normal?
  Repeta ca un papagal acelasi text, indiferent de intrebare si de nuanta acesteia.

  Reply
 4. Adrian

  Dacă trecem de evidenta favorizare a d. Dragnea prn ordonanțe, ne putem pune întrebarea cum de l-a găsit șeful partidului pe d. Grindeanu? O fi fost recomandat de oameni de la Timiș.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *