Romania Curată

Ordonanța 14 a fost adoptată de către Senat

Senatul a adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind aprobarea OUG 14 care prevede abrogarea OUG 13, cea care a scos în strada sute de mii de români din cauza prevederilor sale considerate un pas înapoi în lupta împotriva corupției.

La începutul şedinţei, PNL a cerut suspendarea ședinței și votarea la pachet a celor două ordonanțe, 13 și 14, într-o ședință comună. Senatorii USR au cerut și ei plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi pentru discutarea legii de respingere a OUG 13/2017 concomitent cu proiectul de lege pentru adoptarea OUG 14/2017.

În replică, președintele de ședință, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a punctat faptul că ar fi „ridicol” ca plenul să respingă o ordonanță „pe care Guvernul a abrogat-o, deci care nu există”.

Ordonanța 14 a fost adoptată de guvern la presiunea străzii, duminică 5 februarie, după 10 zile de proteste față de OUG 13, care prevedea între altele dezincriminarea abuzului în serviciu până la daune de 200.000 RON, favorizând flagrant politicieni aflați sub urmărire penala sau trimiși în judecată, precum liderul PSD Liviu Dragnea.

OUG 14 merge acum spre aprobare la Camera Deputaților.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *