Romania Curată

O primă victorie, la Înalta Curte, pentru Emilia Șercan. Ce sunt obligați procurorii să facă în dosarul în care e acuzat Lucian Bode

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, astăzi, să admită, în parte, plângerea prin care am contestat soluția de clasare a dosarului în care l-am acuzat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode de favorizarea infractorului, abuz în serviciu și omisiunea sesizării în dosarul de kompromat”, a anunțat, marți, pe pagina ei de Facebook, jurnalista Emilia Șercan.

”Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat în parte ordonanța de clasare și mi-a admis plângerea în ceea ce privește clasarea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a decis trimiterea cauzei la procuror, pentru a completa urmărirea penală.

Așadar, un judecător de la Înalta Curte a constatat că plângerea mea de favorizare a infractorului a fost îndreptățită și că în legătură cu această plângere nu s-au făcut acte de urmărire penală corespunzătoare. A constatat, așadar, exact ceea ce am reclamat în tot acest timp: că se încearcă îngroparea dosarului fără să fie făcută o minimă cercetare (…) Dosarul urmează să fie restituit acum Parchetului General, condus de spilcuitul domn Alex Florența, care îi ține trena ministrei liberale a justiției prin mai toate turneele ei externe în țări mai mult sau mai puțin exotice. Un an și două luni – atâta timp am pierdut cu acest dosar pentru a demonstra evidența, că Parchetul General nu și-a făcut treaba și a încercat să îl protejeze pe Lucian Bode”, arată jurnalista, în postarea de pe Facebook, care poate fi citită integral mai jos.

Miercuri, într-o nouă postare, Emilia Șercan arată că ”Departamentul de Stat al SUA a inclus în Raportul său anual despre situația drepturilor omului în România, pentru 2023, episodul în care PNL – partidul de guvernământ de la acel moment – a plătit o firmă de publicitate pentru a distribui masiv pe Facebook articole denigratoare la adresa mea și și-a instruit activul de partid să spună public că am „o vendetă politică” și „intenții rele”.”

(foto main: Mihai Ghiduc)

Citește pe România Curată:

Cum a ajuns Nicușor Dan să fie atacat de ministrul Mediului cu… praful saharian!

Tăieri ilegale descoperite în prima pădure certificată pentru servicii ecosistemice din România și în zona de protecție a unei păduri UNESCO (VIDEO)

De ce și cum am fost amenințat în Senat, la dezbaterea pe noul Cod Silvic (VIDEO). Are legătură cu confiscarea camioanelor Mafiei Pădurilor

PE FAȚĂ! Camioane pline cu bușteni, filmate fără numere de înmatriculare sau cu numerele de înmatriculare ascunse, într-una din zonele cele mai devastate de tăierile ilegale de păduri

Pare incredibil și, totuși, e adevărat: Guvernul Ciolacu se gândește la prelungirea licenței miniere pentru Roșia Montană!

Firma directorilor de la RMGC și Gabriel Resources a intrat în insolvență. Ce se ascunde în spatele acestei mișcări, în condițiile în care România are de recuperat 10 milioane de dolari după procesul pentru Roșia Montană


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *