Romania Curată

Nicușor Dan despre firma socrului lui Predoiu: ”Are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei, semnate în mandatul lui Oprescu”

”Firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care „acționează tocmai împotriva interesului municipiului București”.”, arată Nicușor Dan, într-o postare pe pagina lui de Facebook. Reacția vine după ce Cătălin Predoiu a lansat un nou atac împotriva lui Nicușor Dan cu privire la o presupusă înțelegere cu Gabriela Firea.

Afirmațiile lui Nicușor Dan

”Alegătorii care nu vor ca PSD să câștige Bucureștiul trebuie să știe că eu nu l-am atacat niciodată pe Cătălin Predoiu. El face asta de când a intrat în campania electorală.

Ultima lui acuzație, privind o eventuală înțelegere între mine și Gabriela Firea, este o minciună ordinară. Am spus de multe ori că nu voi face nicio înțelegere cu PSD, cel mai corupt partid din România. Mi-am dorit să ajung la o formă de înțelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Cătălin Predoiu este principalul obstacol în calea oricărei colaborări. Candidatura lui nu este una dezinteresată.

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care „acționează tocmai împotriva interesului municipiului București”.

Domnul Predoiu mă acuză pe mine de colaborare cu PSD, când aceeași firmă de avocatură a avut contracte cu statul în vreme ce șeful guvernului era Victor Ponta. Cătălin Predoiu nu are ce să caute la Primăria Capitalei. El face rău PNL și, cât timp rămâne în cursa electorală, dă o șansă în plus PSD să câștige Primăria București. Singurul candidat care nu a făcut și nu va face niciodată vreo înțelegere cu PSD sunt eu.”

Firma de avocatură la care face Nicușor Dan referire este Zamfirescu, Racoți & Partners, Călin Andrei Zamfirescu, unul dintre partenerii seniori ai acesteia, fiind socrul lui Cătălin Predoiu. Potrivit articolului din Hotnews la care face trimitere Nicușor Dan, Zamfirescu, Racoți & Partners se numără printre cele 11 firme de avocatură cărora Primăria București le-a plătit în 2014 peste 21 de milioane de lei, deși, în același an, a plătit și salarii de 1,7 milioane de lei celor 71 de angajați din cadrul Direcției Juridice. Conform Hotnews, care citează un raport al Curții de Conturi, plățile către casele de avocatură s-au făcut în baza unui acord cadru încheiat în august 2013, pe o perioadă de 4 ani, acesta fiind atribuit prin selecție pe bază de anunț de participare.

 

Într-un răspuns la cele prezentate de Nicușor Dan, Cătălin Predoiu nu neagă contractele firmei de socrului său cu Primăria București, ci doar că ”nu am fost niciodată angajat ca avocat al Primăriei Generale, că nu am nicio referire cu firma despre care faci vorbire, iar pentru orice nelămuriri legate de mandatul domnului Oprescu şi contractele încheiate de acesta, să te îndrepţi cu întrebări şi atacuri asupra domnului Oprescu, domnului Ponta şi PSD, care l-au susţinut pe Oprescu”.

Atacurile la adresa lui Nicușor Dan din partea liberalilor vin după ce liderul USB a refuzat propunerea PNL de a se retrage din cursă pe baza unor sondaje de opinie. Nicușor Dan a agreat realizarea sub supraveghere comună (USB și PNL) a unui sondaj de către o casă internațională, dar a arătat mereu că nu se va retrage pentru a-i lăsa culoar liber Cătălin Predoiu. La rândul ei, Alina Gorghiu, co-președintele PNL, l-a atacat astăzi pe Nicușor Dan, punând previzibilul eșec al PNL pe seama acestuia!

***

Citește și:

Pentru ce e ”vinovat” Nicușor Dan. Și pentru ce e responsabil


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Nicușor Dan despre firma socrului lui Predoiu: ”Are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei, semnate în mandatul lui Oprescu”

 1. Claudiu

  Am votat PNL, individual sau in coalitiile din care a facut parte, practic la toate alegerile din 90 si pana astazi. Dar prestatia lor din ultima vreme este absolut lamentabila. Dupa trei ratari monumentale au decis sa-l sacrifice pe domnul Predoiu, deja un stereotip in materie de politician de sacrificiu, oricum o decizie tarzie si fara sens. Ca sa ce? Ca sa aflam ca domnul Predoiu e vulnerabil pentru ca firma familiei are contracte semnate cu primaria la care candideaza? Semnate cu Oprescu? Credeam ca incercarea lor cu Marian Munteanu e o culme a prostiei si lipsei de viziune politica…. Ei bine, se pare ca domnul Predoiu e pe cale sa stabileasca un nou record. Jenant sfarsit de campanie si, foarte posibil, jenant sfarsit de istorie pentru PNL.

  Reply
 2. Romeo

  FOARTE URATA acest obicei dambovitean, de a face campanie electorala nefacand altceva, decat aratand cu degetul unul spre celalat, care are…chilotii mai „cufuriti”. Odios acest obicei care nu are nimic de a face cu…democratia.

  Reply
 3. Romeo

  FOARTE URAT acest obicei dambovitean, de a face campanie electorala nefacand altceva, decat aratand cu degetul unul spre celalat, care are…chilotii mai „cufuriti”. Odios acest obicei care nu are nimic de a face cu…democratia.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *