Romania Curată

Moţiunea a picat. Ponta şi-a mai salvat scaunul o dată

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a picat vineri în plenul Parlamentului. Au fost 207 voturi valabil exprimate, din care 194 „pentru” şi 13 „împotrivă”. Alte 7 voturi au fost anulate.

Parlamentarii coaliţiei de guvernare prezenţi în sală nu au votat, cu excepţia câtorva, printre care premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, senatorul Şerban Nicolae.

Premierul Ponta a arătat, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată.

„Avem Guvern, avem majoritate, haideţi să ne apucăm de treabă”, a declarat Victor Ponta după ce moţiunea împotriva lui a căzut.

„Este un rezultat care înseamnă mult, înseamnă lipsă de respect şi sfidare faţă de români. Nu vom sta cu mâinile încrucişate, o moţiune de cenzură în toamnă împotriva unui guvern lipsit de legitimitate cu siguranţă că va avea succes”, a spus Alina Gorghiu, copreşedintele PNL. Celălalt copreşedinte, Vasile Blaga, s-a declarat dezamăgit de rezultatul votului, afirmând că Victor Ponta nu a învăţat nimic din gestul premierului moldovean Chiril Gaburici, care astăzi şi-a dat demisia în contextul în care şi-a falsificat diploma de studii.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Moţiunea a picat. Ponta şi-a mai salvat scaunul o dată

 1. Nelu Stiuca

  AZI paralmentarii stand lipiti de scaune fara sa isi exercite obligatiile STATUTARE de a vota au demonstrat ca sunt, fie supusi unor DICTATORI PSIHOPATI ca al de PONTA, IZMENARUL OPREA, MANECHINUL TARICEANU, fie o adunatura de ticalosi derbedei si golani iresponsabili, fie niste GUNOAIE UMANE fara discernamant.Din aceasta cauza flacara dorintei de alegeri PARLAMENTARE anticipate va creste peste astepatarile societatii civile, deoarece mentinerea actualei adunaturi de nevertebrate pana la alegerile normale provoaca pierderi mult mai mari natiunii romane.Cu aceasta ocazie se vor rezolva si mai multe conturi politice ale Ro cu deficite mari.

  Reply
 2. Nelu Stiuca

  Ei politrucii impostori au castigat timp si curaj pt a se mentine in functii publice in cadrul unor structuri supradimensionate de unde pot sa FURE din AVUTIA NATIONALA si sa isi bata joc de soarta unei natii , iar noi cetatenii am ramas cu asteptari si sperante desarte asa cum ni se intampla de 25 de ani.

  Reply
 3. brod

  nu mai râdeți…metoda a fost brevetată de PDL, în 2011 – 2012. aștia doar au dat copy-paste. s-a câștigat timp pentru întâlnirea Putin – Ponta de la Baku și pentru masacrarea în Parlament a legislației penale… inclusiv apariția, „pe turnantă”, a legii amnistiei.
  Patriarhul are gata pregătit discursul pro… i-a spus ambasadorul rus ce legătură este între milostenia ortodoxă, susținerea geostrategică și șpaga uriașă, din partea pușcăriașilor, pentru Catedrala Nesimțirii Neamului psrost.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *