Romania Curată

Mesajul lui Klaus Iohannis la Gala Societății Civile: ONG-urile reprezintă un motor al schimbării în bine

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, in mesajul adresat catre participantii la Gala Societatii Civile, ca organizatiile non-guvernamentale au „o capacitate formidabila” in rezolvarea problemelor, reprezentand astfel un motor al schimbarilor bune din Romania, si a dat asigurari ca va fi deschis la propunerile si proiectele acestora.

„Felicit intreg sectorul asociativ pentru seriozitatea si daruirea cu care serveste si apara interesele oamenilor si ale comunitatilor. De asemenea, admir modul in care a reusit de multe ori sa protejeze pe cei vulnerabili, dar si democratia, statul de drept, padurile si parcurile. Sunt enorm de multi oameni si asociatii care merita aprecierea mea pentru ca s-au dedicat in ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale si a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare data cand cultura, patrimoniul, cladirile, bogatiile naturale au fost in pericol salvarea a venit de la dumneavoastra, ati gasit imediat solutii, v-ati adunat fortele, cunostintele si ati actionat. Apreciez sprijinul pe care il oferiti de fiecare data, cu promptitudine, atunci cand vine vorba de schimbari si reforme legislative”, se arata in mesajul transmis de seful statului si prezentat de catre Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educatie si Cercetare al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele considera ca sectorul neguvernamental s-a impus ca factor determinant in societatea noastra. „Societatea civila, de-a lungul timpului, a reusit sa se dezvolte si sa se organizeze prin asumarea responsabilitatii in fata unor nevoi sau probleme. Cei prezenti in cadrul acestui eveniment reprezentati motorul schimbarilor bune din Romania, prin munca si implicare activa in comunitati, prin faptul ca reusiti sa lasati o amprenta pozitiva in viata multor oameni”, afirma Klaus Iohannis.

El a dat asigurari ca va fi deschis la propunerile si proiectele ONG-urile si ca va facilita dialogul intre stat si societate. „Organizatiile non-guvernamentale demonstreaza ca au o capacitate formidabila de a se solidariza in rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea si scoaterea lor la lumina, ci prin implicare concreta, cu raspunsuri si solutii practice. Rolul societatii civile a devenit unul extrem de puternic in prezent, daca este sa ne raportam la evenimentele recente. Prezenta dumneavoastra in diferite regiuni, in diferite domenii, la momentul potrivit reprezinta o contributie esentiala in dezvoltarea dinamica a societatii noastre”, se mai arata in mesajul presedintelui.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Mesajul lui Klaus Iohannis la Gala Societății Civile: ONG-urile reprezintă un motor al schimbării în bine

 1. Nelu Stiuca

  IN RO , TOTU-I GARGARA SI FRECTII LA PICIORUL DE LEMN.
  TOTUL ECHIVALEAZA CU INFLUIENTA RAZELOR DE LUNA ASUPRA GALOSILOR DE GUMA.
  IN ROMANIA PROSTIA ESTE ACOPERITA CU DIPLOME, SCOLI SI CU ACADEMII ALE PROSTITUARII DE TOT FELUL, CEEA CE A FACUT CA VALORILE UMANE SA NU MAI CONTEZE IN APRECIERE IAR PROSTIA SI HOTIA SA FIE PLATITE SUBSTANTIAL DIN BANI PUBLICI IN DETRIMENTUL SISTEMULUI DE SANTATE A CELUI DE INVATAMANT, A ECONOMIEI, DE CERCETARE, ETC, CARE SUNT TOTAL DECAZUTE.
  HOTIA IN ROMNIA ESTE ACOPERITA DE TOT FELUL DE IMUNITATI, PARLAMENTARE, BNR-iste, GUVERNAMENTALE, CCR-iste, LEGI ANORMALE, etc.

  Reply
 2. Gri

  Președintele apreciază acest sector prin mesaje trimise prin interpuși, precum și implicarea concretă (nesimulată și ne-teoretică) a ONG-urilor, ca și contribuția lor dezvoltarea dinamică (nu statică, nici lentă) a societății.
  În mod firesc: aplauze prelungite.

  Reply
 3. Petruta Moisi

  Ca veteran in ale ONG-urilor imi permit sa afirm ca supravietuirea acestor forme asociative este doar meritor lor si al sustinatorilor si NU al institutiilor care aveau responsabilitatea sa incurajeze implicarea civica si sa o sprijine. Dimpotriva. Se face totul ca acest sector independent sa dispara incetul cu incetul si sa ramana doar acele ONG-uri infiintate de organisme guvernamentale si sustinute financiar. Spun asta cu un mare regret.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *