Romania Curată

Mandatul lui Liviu Dragnea, validat de plenul Camerei Deputaților. USR a votat împotrivă

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, raportul de validare pentru mandatele a 326 din 329 de deputaţi, cu majoritate de voturi. Membrii comisie de validare se vor reuni ulterior pentru a analiza cele trei dosare incomplete, potrivit Mediafax. USR a anunţat în plen că nu va vota raportul care prevede şi validarea mandatului lui Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv. Validarea mandatului acestuia a fost obiectul unei lungi serii de declarații contradictorii, partidele de opoziție susținând că Regulamentul Camerei Deputaților le interzice celor condamnați pentru fraude electorale să fie parlamentari.

În favoarea raportului Comisiei de validare au votat 243 de deputați, iar împotrivă au fost 30, dintre cei 273 de aleși prezenți la ședință. Liderul USR, a declarat că deputaţii USR vor vota împotriva raportului Comisiei. „USR va vota împotriva acestui raport, primul motiv este validarea mandatului domnului Liviu Dragnea”, a declarat Nicuşor Dan, invocând Regulamentul Camerei Deputaţilor. El a contestat şi modul în care au fost aprobate dosarele pentru deputaţii Roman, Cătăniciu şi Furtună, cu probleme de incompatibilitate.

Citește și: PSD trebuie să guverneze, Dragnea nu poate fi premier, dar poate fi deputat. 4 teme false apărute după alegeri

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a anunţat că PNL va vota raportul Comsiei pentru că se propun votarea raportului în bloc, afirmând că în Comisia de validare liberalii s-au opus validării unor mandate. Florin Iordache (PSD) a prezentat numele deputaţilor care au avut dosarele incomplete, afirmând că membri comisiei vor analiaza ulterior dosarele acestora şi că transparenţa procesului nu trebuie să fie pusă la îndoială.

Deputaţii care au avut dosarele incomplete au fost Andreea Cosma, fiica baronului de Prahova, Răzvan Ion Ursu şi Iarco Furic.

Citește și: Poate fi invalidat mandatul de parlamentar al președintelui PSD Liviu Dragnea?

Partidele parlamentare, cu excepţia PNL, au anunţat la începutul şedinţei care vor fi liderii grupurilor şi numărul de membri. Grupul parlamentar PSD are 154 de membri şi îl va avea ca lider pe deputatul Eugen Nicolicea. Grupul ALDE are 20 de deputaţi şi va fi condus de Constantin Avram, cel al UDMR, cu 21 de membri, îl va avea ca lider pe Korodi Attila. PMP, cu 18 deputați, îl va avea ca lider de grup pe Eugen Tomac, iar grupul minorităţilor naţionale, cu 17 deputaţi, îl va avea ca lider pe Varujan Pambuccian.

PNL a transmis plenului că va anunţa, în cursul zilei, numele liderului de grup, precizând că din componenţa grupului fac parte 69 de deputaţi.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Mandatul lui Liviu Dragnea, validat de plenul Camerei Deputaților. USR a votat împotrivă

  1. ??????

    Oare domnul CT Popescu o dori sa sublinieze ca domnul Liviu Dragnea ar face politica dupa cum face si domnul CTP jurnalism, asta insemnand oarecum ,”lautareste” ?

    Reply
  2. ??????

    Considerati ca despre domnul CTP s-ar putea spune ca a pornit de la statutul de „lautar” in jurnalism, inainte de a ajunge „vedeta” ziaristicii ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *