Romania Curată

Maia Sandu nu se lasă: ”Am depus plângere penală împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerilor Externe”

După ce a pierdut alegerile, în condițiile în care moldovenii din diaspora nu au putut să voteze, candidatul proeuropean Maia Sandu a depus plângere împotriva președintelui Comisiei Electorale Centrale și a ministrului Afacerilro Externe din Moldova pentru modul în care au organizat scrutinul prezindențial.

”Numai în 2015, concetățenii noștri plecați la muncă peste hotare au transferat acasă peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA. Acești bani au ajuns la bătrîni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viață demnă, la oameni care nu-și pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atîrnă ca o piatră de moară de gîtul economiei. Acești bani au ajutat oamenii de acasă să supraviețuiască plătind facturi și cumpărînd produse care, pînă la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferați de cetățenii noștri din diasporă au compensat eșecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărît că acești cetățeni sînt de mîna a doua şi nu merită să-și exercite dreptul la vot.

Astăzi părinții, frații și copiii noștri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi și care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe orașe ale lumii cerîndu-și înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat.

Am depus plîngere penală împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toți cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizați”, a scris Maia Sandu pe Facebook.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *