Adrian Popescu

Justiție, mulțumim! Geniul financiar Darius Vâlcov va povesti din pușcărie cum a mutat contribuțiile

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de închisoare cu executare, scrie Digi24. Decizia nu este definitivă. Este vorba de dosarul în care Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.
După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani.
ICCJ a decis și confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

Despre felul cum Darius Vâlcov a provocat actualul haos fiscal a scris ziaristul Radu Soviani: De unde a pornit harcea-parcea cu salariile: „Sefu’, nu ne iese totalu’ ”

Citiți și Haosul fiscal explicat în șapte concluzii scurte: cine, ce pierde


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Justiție, mulțumim! Geniul financiar Darius Vâlcov va povesti din pușcărie cum a mutat contribuțiile

 1. Fabiana

  Cu atat mai mult PSD va face tot posibilul sa ingenunchieze Justitia!
  Sa vedeti de acum termene de prescriptie de n luni.
  Se zice ca si denunturile trebuie facute intr-un interval de timp.
  Gasesc PSD-istii cum sa manipuleze legile si codurile penale, nu imi fac griji. Imi fac griji ca nucleul dur al alegatorilor lor, se mentine in ciuda „ticalosiilor” lor.

  Reply
 2. nelu ion di la caraca"

  „gospodarule” dupa cum te-a numit ” vrabiuta” , un cetatean din orasul zlatina, doreste la tine o detentie usoara, intr-o camera alaturi de unul dintre clanurile: camatarilor, fotbalistilor, sportivilor, pupincuristilor, autosuficientilor (pardon asta este clanul tau, ha, ha, ha,,,).
  daca pentru pretinu’ Prina, s-a putut face un „Mot” la curtea de „cacat” am vrut sa spun „de Apel” di la noi di la Craiova, pentru tine treaba pare cam incurcata. sper ca ai fost suficient de destept sa discuti cu pretinu’ Mazare di la Constanta ca sa afli ce tari din Polinezia, America de sud (poate Venezuela) sau poate Uzbekistan, Kirgastan sau poate „Maglavitstan” poate primi investitori „din parandarat”.
  PS am business pe la puscari, asa ca ai grija !!

  Reply
 3. ceghe

  Titlu: Geniul financiar Darius Vâlcov…

  Dacă era geniu nu îl prindeau. Vă rog folosiți ghilimele pentru ăsta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *