Romania Curată

Iohannis, despre avizul negativ al CSM: nu poți să faci reforma Justiției împotriva sistemului (VIDEO)

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, că în urma avizului negativ al CSM referitor la legile Justiţiei, ar trebui ca ministrul Tudorel Toader să meargă „înapoi la text“ pentru că nu se poate merge cu „o reformă împotriva sistemului“.


„Un astfel de răspuns trebuie să dea foarte mult de gândit iniţiatorilor. Nu e vorba de răspunsul unor persoane din CSM. S-au făcut întâlniri cu aproape toţi magistraţii. Este rezultatul unui proces care a preocupat întreg sistemul de Justiţie. Răspunsuri de tipul că «se opun reformei» nu cred că sunt adecvate. Trebuie mers înapoi la text. Este inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului“, a declarat Klaus Iohannis, aflat la Tallinn pentru o întâlnire informală a Consiliului European.

Mai mult, şeful statului a pledat pentru o nouă negociere în ceea ce priveşte legile Justiţiei. „Este nevoie de o nouă negociere a conţinutului cu sistemul de Justiţie. Sunt oameni bine calificaţi: cunosc sistemul, cunosc legile. Cred că înţelept ar fi să se revină la faza de discuţie cu sistemul.“, a mai spus Iohannis.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Iohannis, despre avizul negativ al CSM: nu poți să faci reforma Justiției împotriva sistemului (VIDEO)

 1. ionas

  Dl presedinte nu are dreptate.
  Justitia este o putere a statului de drept care functioneaza dupa legi si reguli stabilite de puterea legislativa – delegata de poporul suveran.
  Legile ( bune sau foarte bune) le fac parlamentarii iar judecatorii si procurorii doar le aplica .
  Daca acestora din urma nu le convine situatia sa isi dea demisia din functiile cele cu privilegii .

  Reply
 2. Dumitru

  Poti fi pro sau contra propunerii legislative a lui Toader/PSD, dar ceea ce Iohannis a spus e de o stupiditate profunda. In mod normal ar trebui sa apara in Catavencu in rubrica „Din putul gandirii”. Pai sa reformezi cere sa mergi impotriva sistemului, altfel nu s-ar mai chema reforma.

  Reply
 3. UFO

  1) Ești parte a sistemului.
  2) Toate reformele și revoluțiile se fac împotriva sistemului.
  3) Oamenii legii nu-și fac legile. Legiuitorul șe face. Ei le aplică.
  4) Legile nu se negociază. Sunt expresia direcției înspre care merge și a valorilor societății și liderilor ei.

  Reply
 4. CMC

  … si poti taia salariile oricui dar nu ale judecatorilor.
  Pentru ca ei vor da in judecata si se vor declara castigatori intotdeauna
  In tara asta cei care ajung la privilegii fac orice ca sa si le mentina, fara pic de onoare.

  Cine nu vede ca sistemul de justitie trebuie reformat din temelii este orb, sau sluga la strainii care platesc mult mai putin sa cumpere cativa (procurorii de exemplu) decat sa ridice tara…
  Deja vu in tari din lumea a treia. Nu mai merge treaba cu sprijinul dictorilor? Nu-i nimic. Mimam decocratia anticoruptie…
  Pai, coruptie mai mare decat pe timpul „Luptatorului anticoruptie” nu am mai vazut. Furturile Microsofot, restituirile, Blejnar-Marta…. Toate facute cu procurorii anticoruptie la putere uitandu-se in alta parte si sprijiniti de toti ambasadorii „de bine”…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *