Antonia Pup

Înscrie-te la cel mai cool curs de integritate academică pentru elevii și studenții din România!

O dată cu începerea noului an universitar, problemele sistemice privind educația revin în prim-planul dezbaterilor publice; din păcate, stimularea culturii de integritate la nivelul școlilor și facultăților din România ocupă un rol periferic în deciziile guvernanților. În școli nu se vorbește despre cum se întocmește un referat care să nu fie copiat de pe internet, iar numărul facultăților din România care au în planurile de învățământ discipline privind etica și integritatea academică este în continuare unul redus. Vrem să începem noul an universitar transmițând un mesaj ferm: elevii și studenții trebuie implicați și responsabilizați în lupta împotriva plagiatelor. Adresăm, așadar, o invitația tuturor elevilor și studenților din România.

Tu cu ce gând începi școala anul acesta? Noi te invităm la cel mai cool curs de integritate academică din România, online, pe 7 octombrie a.c., începând cu ora 18:00, alături de elevi și studenți din întreaga țară, cu cei mai faini lectori. Împreună, începem anul universitar ca la carte și învățăm cum ne putem feri de virusul care a acaparat România.

Nu, nu e vorba despre COVID-19 de această dată, ci de #plagiat. Deși îl auzim de cele mai multe ori lângă numele vreunui politician, plagiatul se poate strecura cu ușurință în viața fiecărui elev sau student, atunci când uită să pună normele de citare așa cum trebuie sau când decide să folosească ,,scurtătura” referatului copy-paste de pe Wikipedia. Participând la acest curs interactiv online, vei putea afla ce este plagiatul și de ce este important ca fiecare elev și fiecare student din România să se implice în lupta împotriva plagiatului.

Aflăm care-i treaba cu plagiatul de la profesori implicați civic, din domenii diferite, dar care au cel puțin un lucru în comun, regăsit în profilurile lor: știu că tinerii trebuie să se implice pentru a transforma integritatea academică în realitate, dintr-un deziderat.

  • Emilia Șercan (jurnalist, profesoară de Jurnalism în București, scrie despre plagiatele politicienilor de 6 ani de zile și a inițiat numeroase demersuri pentru a elimina pârghiile prin care politicienii plagiatori ar scăpa basma curată);
  • Alina Mungiu-Pippidi (politolog, profesoară de Studii de democrație la Hertie School în Berlin, președinta Societății Academice din România și fondatoare a România Curată);
  • Ciprian Mihali (diplomat, profesor de Filosofie contemporană în Cluj-Napoca, ambasador al României în Senegal și în alte state din Africa de Vest (2012-2016)

 

Înscrie-te la cel mai mare curs de integritate academică, folosind acest link: https://bit.ly/3zlKxyR

 

Eveniment organizat de Societatea Academică din România, cu sprijinul:

Asociația Ține de Noi

Asociația Elevilor din Constanța

Asociația Vâlceană a Elevilor

Asociația Elevilor din București și Ilfov

Asociația Elevilor din Maramureș

Asociația Elevilor din Bacău

Federația Tinerilor din Constanța

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *