Romania Curată

Din seria „Şi bărbat, şi gradat, numai bun de promovat”

Invitat la TVR de Mihai Rădulescu, ministrul de Interne Dragoş Tudorache a invocat tendinţa crescută europeană spre militarizare ca una din explicaţiile pentru militarizarea DIPI. Săptămîna a văzut însă un nou ministru al apărării femeie, pe Maria Dolores de Cospedal în Spania, avocat şi secretar general al Partidului Popular spaniol.

María Dolores Cospedal

María Dolores Cospedal

E destul să te uiţi la site-ul NATO şi vezi exact pe dos, că numărul miniştrilor apărării care sunt femei (civili este oricum regula în Europa şi la Apărare şi la Interne) e în creştere.

femei ministri ai Apărării din NATO

De la stânga la dreapta: Mimi Kodheli (ministrul Apărării din Albania), Jeanine Hennis-Plasschaert (Olanda), Ursula von der Leyen (Germania), Marie Eriksen Soreide (Norvegia) și Roberta Pinotti (Italia).

Mai multe poze și explicații aici despre femeile care conduc ministerele Apărării din NATO.

În Germania, ministra apărării este medic ginecolog şi mamă a şapte copii.

Ursula von der Leyen, ministrul Apărării din Germania

Ursula von der Leyen, ministrul Apărării din Germania

Numai noi aplicăm axioma că dacă niciodată nu ne-am delimitarizat, nu ne-am secularizat şi nu ne-am feminizat măcar pînă la vreo 20 la sută, dacă nu proporţional cu demografia e deja prea tîrziu să începem în actualul climat de securitate.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *