Romania Curată

Dacian Cioloș a fost invitat oficial în USR

Uniunea Salvaţi România i-a adresat o invitaţie formală fostului premier Dacian Cioloş de a intra în USR, a declarat la RFI preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan. El a precizat că, în cazul în care Dacian Cioloş vine în USR până la Congresul din luna mai, el poate să candideze la orice funcţie.

În opinia lui Nicuşor Dan, “important este că o majoritate îl doreşte pe Cioloș în USR şi pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină”.

Întrebat dacă a existat un vot în partid în legătură cu invitarea lui Dacian Cioloş în USR, liderul Uniunii a răspuns: “El a fost exprimat într-o discuţie a preşedinţilor de filială şi decizia este fermă, de invitare, invitaţia i-a fost transmisă domnului Cioloş, răspunsul este la domnia sa”.

Întrebat dacă lui Dacian Cioloş i s-ar oferi postul de preşedinte al USR în cazul în care intră în partid, Nicuşor Dan a replicat: “Noi o să avem un Congres în 12-14 mai la Cluj-Napoca şi toate funcţiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate să candideze la orice funcţie. Deci în situaţia în care domnul Cioloş vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcţie”.

Liderul USR a precizat anterior că există argumente pro şi contra venirii fostului premier în partid: “Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro şi ele sunt majoritare în USR”.

“Argumentele minoritare sunt că prin diferenţa mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloş. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenţa de imagine faţă de distanţa faţă de PNL, atâta timp cât Dacian Cioloş a negociat cu PNL, a fost pe afişele PNL-ului, multă lume îl percepe apropiat de PNL în urma acestui fapt. Un alt argument este că există două categorii de public: una care este mai principială şi nu vrea să vorbească de alianţe, de transfer de parlamentari şi o altă categorie de public care spune orice e permis ca să batem PSD-ul. Şi cumva, din declaraţiile publice pe care domnul Cioloş le-a făcut a reieşit că viziunea sa este pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta, pentru a bate PSD-ul în 2019 şi 2020”, spune Nicuşor Dan.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Dacian Cioloș a fost invitat oficial în USR

 1. marius

  oficial sri aripa monopolurilor multinationale si-a adjudecat descoperitul USR.
  Acum intelegeti de ce nu a mai iesit nimeni la vot!

  Reply
  • Rom

   Da, cam așa este.
   Totuși, de ce nu intră Cioloș în PNL, condus momentan de nevasta consilierului fostului lui șef ? Tot în PNL sunt și foștii lui colegi din PDL. Plus că conjunctura este superbă: vine congresul și lideri liberali nu se-arată.
   De ce această încrâncenare în a acapara USR-ul? Pentru că PNL-ul e rezolvat deja?
   De ce nu se pronunță Cioloș? A rezolvat dilema măgarului lui Buridan în „favoarea” USR-ului?
   E o operațiune prin care un băiat vrea avansarea la gradul de general ? A pus cineva un pariu?
   Argumentul cu notorietatea e o tâmpenie menită să-i perpetueze pe foști. Dacă Cioloș are notorietate, ce să mai zicem de Ceaușescu (a se vedea sondajele)?
   Tocmai asta s-a vrut prin crearea USR (așa am înțeles eu): un proiect al oamenilor onești, nu (încă) un vehicul pentru vedetoizi politici.

   Reply
 2. flesh

  Cred că eu fac parte din categoria aia mai principială de public. Sunt de acord că inamicul public numărul 1 este PSD, dar nu sunt de acord cu o alianță pentru a învinge PSD cu inamicul public numărul 2, PNL.

  Reply
 3. CMC

  Oricum, securistii pusesera deja mana pe USR, unde au „majoritatea” sa cheme alti securisti.
  Constient sau nu, Nicusor Dan se vede in postura lui Dr. Faust. Si atins tinta de intrare in Parlament, vanzandu-se securistilor (fara de care nu ar fi avut nici o sansa la nivel national).
  Now it’s payback time…
  Cam asa s-a intamplat cu sindicatele in America anilor 1930. Au avut nevoie de Mafie ca sa razbata in lupta sindicala si Mafia si-a oferit ajutorul „dezinteresat” pana a pus mana pe intreg sindicatul.
  De cat a fost infiltrat de securisti, PNL-ul e in moarte clinica. Acum „Alien”-ul are nevoie de un nou corp, chipurile curat.
  Cu securisti infiltrati au fost lichidate partidele PNT-CD, PD (PD-L) si PNL. USR e doar un nou actor pe lista de infiltrare…
  In USR s-a format masa critica („majoritatea” dupa cum declara Nicusor Dan) care sa confiste partidul.
  „La vremuri noi, tot noi”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *