Lucian Davidescu

Dacă vine vreun război sau vreo catastrofă, câți găsim loc la terapie intensivă?

Există trei feluri de țări:

I. Cele care au reușit să limiteze numărul de cazuri: China, Vietnam, Noua Zeelandă, Australia și încă câteva, nu foarte multe;

II. Cele care au reușit să limiteze numărul de decese: Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia și încă destul de multe, de obicei mai bogate și/sau mai bine-guvernate;

III. Cele care n-au reușit să limiteze nimic: România și multe altele dintre cele mai prăpădite țări.

În partea noastră de lume, nu doar la noi, numărul de infectări a luat-o razna. Cu lockdown, fără lockdown, cu măști, fără măști – graficele cresc peste tot de la o săptămână la alta.

În condițiile ăstea, să speri că poți să sari din „lumea” a treia direct în prima este o nebunie.

Mai realist, pregătiți-vă pentru 100 de mii de cazuri pe zi și 10 mii în terapie intensivă și vedeți cum faceți să nu ajungă acolo, iar dacă totuși ajung, să-i salvați pe toți!

Împrumutați medici din Suedia și Danemarca dacă trebuie, că la ei bate vântul prin ATI.

Altfel… dacă vine vreun război sau vreo catastrofă ce faci? Nu trebuie să rezolvi cumva?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Dacă vine vreun război sau vreo catastrofă, câți găsim loc la terapie intensivă?

  1. marius

    INFECTII NOSOCOMIALE
    spitalele noastre sint auschwitzuri pline de bacterii mutante, din aceasta cauza sint pline sectiile de la ATI si se moare in chinuri cumplite.
    in loc sa fie tratati contra klebsiela, pioceanic, ecoli, aureus etc. bacterii cu mutatii specifice spitalelor, victimele sint tratate impotriva unui virus vedeta media.
    acele bacterii pot omori un om in citeva ore din cauza septicemiei in chinuri odioase.

    Reply
  2. Catalin

    Incet dar sigur ne indreptam spre imunitate colectiva iar asta nu inseamna neaparat ceva rau. Sper ca nu luati cu adevarat in serios cifrele care se vehiculeaza zilnic pe la televiziuni, in opinia mea sunt incomplete si lipsite de valoare fiindca se fundamenteaza pe o constructie incorecta(nu mai intru in detalii, daca aveti nevoie de ele imi puteti trimite un email).

    Paturile de la ATI nu se vor umple niciodata cu adevarat, puteti sta linistit. Nu va veni nici un razboi si nici o catastrofa. Probabil vom retrai momente demult uitate, ne vom readapta si ne vom obisnui cu un alt stil de viata. Vom redescoperi cat de important e sa stai cu cei dragi la o cafea sau un pahar de vorba, sa depeni amintiri, sa injuri “puterea”, sa spui bancuri si sa razi, sa discuti despre carti, filme si despre orice altceva ne/le trece prin cap, ca Dragobetele sau Sf. Valentin sunt in fiecare zi a anului, ca sarbatorile nu inseamna sa rupi raftul la mall si multe altele.

    Reply
  3. Radu Dan

    in Suedia si Danemarca nu bate vantul prin ATI, au si ei cazuri de infectari cu SARS-2-COV.
    Problema este ca locuitorii acestor tari nu trebuie paziti cu jandarmii ca sa ia niste masuri de bun simt (spalat, dezinfectat, purtat masti…). Pentru ca au educatie si bun simt.
    Iar cazurile sunt putine in raport cu alte tari, mai “boeme”, unde “drepturile fundamentale ale cetateanului” (ce formulare idioata pentru dreptul de a te face praf in carciuma sau sa tragi aer poluat in botul tau de animal needucat “fara botnita”) trebuie sa fi respectate. Insa problema nu e ca nu ne lasa la teatru, scoala sau muzee: nu, ci ca nu mai putem merge in club si in carciumi, sau sa ne dam peste cap in concediu.
    Poat ca suedezii, danezii si alte cateva mici popoare au nu numai gene “anti-COVID” mai bune, ci si gene ale “ratiunii si bunului simt”.

    Reply
  4. Ștefan Brăgărea

    Nu sunt convins că în China a fost limitat numărul de cazuri. Cred că păcătuiți prin naivitate!
    Chiar discutam cu un prieten situația din Suedia. Omul (suedez) era surprins că în România se poate cineva măcar gândi să nu respecte reguli de bun simți și civilizație. Nu am avut curaj să-i explica mai mult…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *