Adrian Popescu

Rezultatul scrisorii trimise de Alina Mungiu-Pippidi: Comisie specială de anchetă pentru Pahonțu-SPP

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cel care la început s-a opus unei comisii parlamentare de anchetă în cazul SPP, pare tentat să cedeze la insistențele lui Liviu Dragnea. Tăriceanu susține că este deschis și o decizie în acest sens se va lua în proxima ședință a coaliției, potrivit stiripesurse.ro.

„Vreau să facem o distincție a lucrurilor. În ceea ce privește utilitatea SPP, eu nu am contestat-o niciodată, însă în având în vedere informațiile care au apărut în spațiul public privitoare la o implicare politică a serviciului, putem să luăm în considerare înființarea unei anchete. Putem să discutăm și despre înființarea unei comisii de anchetă. Nu am făcut-o, dar în proxima ședință a coaliției vom avea o discuție în acest sens”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liviu Dragnea a declarat, vineri, că nu crede că ar putea fi evitată înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

„L-am vazut pe domnul Vela că se agită să facă un fel de audiere să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie parlamentară de anchetă” a afirmat Dragnea. El a adăugat că va merge la Comisia de apărare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect.

Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, și-a declinat competența după ce inițial spunea că ia în calcul posibilitatea de a îl chema pe la audieri pe Lucian Pahonțu, șeful SPP.


Citiți și 

AMP: Partidele ar trebui să se unească împotriva statului paralel

Poate se poate face o comisie specială de raționalizat servciile secrete, că tot avem presiune pe buget, și examinăm, cum am mai spus, experiența daneză – un singur serviciu civil și unul militar.
Să piardă vechile servicii dreptul de a mai avea firmele astea acoperite, care devin actori economici și politici importanți cîștigînd contracte de stat (și să nu capete SPP asemenea drepturi, cum aspiră).
Ah, ce liniște s-ar face pe aici și chiar și prin presa de la BXL dacă spargem bisericuțele astea, a căror intra-rivalitate și ambiție e de House of cards.
Și în locul lor rămîn doar profesioniștii, care sunt destui, că s-a investit în ei, în cît mai puține servicii, ca să nu mai avem toată ziua războaie pentru sfere de influență.

AMP: Manda trebuie să-i cheme la comisie pe Dragnea și Pahonțu

Ca inițiator al Alianței pentru o Românie Curată și expert în bună guvernare pentru mai multe instituții europene îmi exprim stupoarea că a trecut deja o săptămînă de la aceste declarații publice fără să existe un parcurs explicit și transparent de investigare a lor. În Germania, șeful serviciului secret ar fi demisionat deja, pînă la lămurirea situației, cînd ar putea demisiona cei care l-au acuzat, dacă acuzația se dovedește falsă.

Turnesolul SPP. Rețeaua #iubimserviciileînpolitică

Update #metoo: Ioana Ene Dogioiu, Ziare.com, celebră după ce i-a hărăzit unui judecător CCR „un bolovan în plină figură”

Ca Alina Mungiu Pippidi a ajuns sa infiereze bolsevic, pentru delict de opinie, jurnalisti si analisti ca Dan Tapalaga, Sorin Ionita sau Petre M. Iancu, indemnand in acelasi timp toate partidele sa se alinieze in spatele lui Dragnea in lupta cu “statul paralel”, nu reprezinta pentru mine o surpriza. Mungiu e derapata demult, impinsa in hau de ego-ul ei expandat in lupta pierduta cu imensele-i complexe si frustrari. Dar faptul ca vad textul ei ticalos asumat de oameni pe care ii credeam lucizi este o surpriza pe cat de mare, pe atat de amara. De-abia asta mi se pare o mare victorie a operatiunii de spalare a creierelor condusa de adevaratul stat paralel.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *