Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI va analiza, în prima şedinţă, o scrisoare primită de la Alina Mungiu-Pippidi legată de posibilitatea ca în SPP să fi existat un serviciu secret, a declarat, miercuri, senatorul PSD Claudiu Manda, preşedinte al comisiei, scrie Agerpress.
“Am primit o scrisoare din partea doamnei Pippidi (Alina Mungiu-Pippidi – n.r.) la Comisia SRI, în prima şedinţă vom discuta, despre faptul că ar fi existat la SPP un serviciu secret. Rămâne să vedem ce vom face la comisie, dacă este de competenţa noastră sau nu serviciu secret în SPP”, a afirmat Manda.
Întrebat dacă va fi invitat şeful SPP, Lucian Pahonţu, el a spus: “Avem scrisoarea adresată comisiei de doamna Pippidi. În prima şedinţă vom discuta dacă are legătură cu comisia, dacă va fi trimisă la altă comisie, dacă se va face o comisie de anchetă – care nu e decizia noastră, dar e un aspect cu care fiind sesizaţi (…) vom parcurge acel document pentru a avea un răspuns”, a explicat Claudiu Manda.
Întrebat şi dacă se impune o comisie de anchetă în acest caz, Manda a răspuns că sunt mai multe variante, pe care nu le decide însă Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.
De asemenea, Manda a mai spus că vor mai fi invitați la audierile comisiei Liviu Dragnea, George Maior, Florian Coldea, Traian Băsescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta.
Citiți scrisoarea Alinei Mungiu-Pippidi: Manda trebuie să-i cheme la comisie pe Dragnea și Pahonțu
Potrivit Agerpres, care citează Biroul de presă al instituției, Parchetul General a dispus efectuarea de verificări în legătură cu acuzaţiile aduse de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu. Ulterior, Parchetul a dezmințit informația. „Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la existenţa pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unui dosar penal constituit ca urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ministerul Public dezminte existenţa unei anchete în curs privind afirmaţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor la adresa directorului Serviciului de Protecţie şi Pază”, se arată într-un mesaj postat miercuri pe pagina de Facebook a Ministerului Public.
“…vor mai fi invitați la audierile comisiei…” Invitati, sau audiati ? Nu-i acelasi lucru.
Vreo trei dintre ei e posibil să-i fie șefi lui Manda, așa că nu poți să-ți audiezi șeful: îl inviți, îi faci câteva complimente, îi lingi cizmele (îmi place mai mult barbarismul ăsta din franceză decât zicerea neaoșă despre pupat/lins), constați că trebuie înființată o comisie de control a SPP, sugerezi ca după alegerile viitoare acest lucru să se întâmple. iei uitătura de plutonier de miliție supărat și ieși să dai o declarație presei. Și piesa continuă, cu târgoveți, prompteriste, analize cristoice și pamflete dinesciene, dame, oșteni, târgoveți, alegeri etc. Piața Independenții nu se va toci niciodată de la atâta pupat.
Să trăiți! (un salut mult mai discret decât Oui, mon colonel! și care se poate aplica și civililor fără grade)
Ei lasa ca ii desfiinteaza pe astia din statul paaralel si fac unul perpendicular
(Ce ma distreaza este ca SRI nu poate face interceptari dar va face parlamentul)
Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat miercuri ca in urmatoarele doua saptamani parlamentarii ALDE vor definitiva proiectul de lege privind functionarea comisiilor parlamentare de ancheta si cel privind infiintarea Autoritatii Nationale Unice de Interceptari, acte normative care vor fi depuse la Parlament, scrie Agerpres
Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor BESTII ORDINARE fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina TULBURATOARE fiind vorba de o plaga a raului BALCANIC care se intinde din urma fara dificultati.
Pentru a ajunge sa conduca, un psihopat sau un marlan nu are nevoie de adeziunea majoritatii ori a ELITEI SOCIETATII ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup MAFIOT de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , senililor, debusolatilor si sa “orienteze” sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale besmetice.
In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul TICALOSILOR SI BORFASILOR aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si CRIMINALI!
Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general-national al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura mai ales pluralista.
Nu înțeleg de ce nu este invitată și D-na Pippidi care, înțeleg, că are niște documente în legătură cu acuzațiile aduse.Cceea ce constat însă este faptul că există o sensibilă apropiere, nu numai în acest caz, între materialele elaborate de d-na Pippidi și poltica Psd, printre altele, în domeniul justiției. Firesc însă doar suntem în plină democrație. Problema este, după mine, că luările de poziție ale d-nei Pippidi sunt într-un loc care se numește „România curată”
Comentariul facut si la articolul Razboi intre Dragnea si Pahontu.
(ma autocitez):
“Doamne, prost trebuie sa fie L. Pahontu care sa-l trimita pe X la Y, pe Y la Z si apoi la Stanescu…! Hai sa fim seriosi!
O tara nu se conduce bazandu-se pe barfe, si pe “pamblici” emanate de la o clasa politica execrabila.
Comisiile parlamentare romanesti au ajuns un fel de justitie, nu investigheaza un fenomen (asa cum se intampla in alte tari) ci persoana/persoanele vezi Comisia Nana, Comisia Sufrageria etc.
Cat de tampit poti fi, cand s-au scris romane fluvii despre cum se pot frauda alegerile, ca sa crezi ca intr-o sufragerie se poate intampla acest lucru! Sa brevetam aceasta modalitate. Dar trebuie descrisa asa cum s-a facut cu celelalte modalitati. Pe pasi, pe puncte etc.
De ce ne repezim si inghitim toate aceste povesti, nu cumva ele sunt emanate “ca sa ni se abata atentia de la adevaratul mers al lucrurilor)? Sau vectorii de opinie (de fapt unii fiind generatori de “pamblici” sunt platiti de televiziunile tabloitizate si fatis partizane, care ar ramane fara public?
Dar noi oamenii de rand nu.”
“Cu cat o minciuna este mai gogonata cu atat este mai usor crezuta” (a spus-o cineva mult mai inteligent decat mine, dar am uitat).