Romania Curată

Clotilde Armand, despre prima ședință de Consiliu Local: ”Ah, la belle époque! Sau pe românește, labele poc!”

”A venit, și-a depus jurământul, și dintr-o dată toți oamenii aceia au început să-l aplaude brutal, frenetic, slugarnic, ca într-o piesă bine orchestrată și repetată de o mie de ori. Săracii de ei! Erau prizonierii sistemului, așa cum este un întreg segment al societății, mai mare la sate, mai mic în București. Veniseră la comandă, doar pentru farsa aplauzelor! Am intuit cum trebuie că răsunau polifonic cele cinci mii de perechi de palme bine antrenate în Marea Adunare Națională. Ah, la belle époque! Sau pe românește, labele poc!”, a scris ieri, Clotilde Armand, pe pagina ei de Facebook, referindu-se la prima ședință de Consiliul Local al Sectorului 1 la care a participat și la care PSD și-a strâns susținătorii pentru a-l aplauda pe noul primar Tudorache.

”Despre prima ședință a Consiliului Local de la Primăria Sectorului 1

Vineri, la sfârșitul ședinței de consiliu local, am simțit cât de mult este nevoie să ne ridicăm cu toții pentru a ne apăra libertatea.

Sunt o persoană idealistă și în afară de Dumnezeu, sunt liberă de orice și oricine. Îmi vine deseori să le spun acelora cărora le e frică de acest sistem corupt: „curaj, suntem împreună, vom lupta, nu-ți fie teamă”…

Iată cum a fost: în timpul pauzei, m-am dus către publicul numeros din sală, care aștepta în condiții neplăcute: mulți fără scaun, în căldură. Mă gândeam: ce semn bun, au venit mulți cetățeni, vor să vadă, sa fie implicați! Am ținut să-i salut pe toți și mi-am dat seama că pe unii îi cunoșteam deja: directoarea de la grădiniță, doamna de la branșamente de la Distrigaz, etc. Mulți m-au încurajat, erau fericiți că am venit, simțeam că și ei vor o schimbare și vedeam în ochii lor că aveau în adâncul sufletului o speranță. Totuși, era și altceva, puțin tulbure, în privirea lor. Nu-mi era clar, în plus, de ce veniseră acolo – sunt idealistă, dar nu complet naivă!

Am priceput la sfârșitul ședinței, când pe neașteptate și-a făcut apariția domnul Tudorache. Nu știam că până la urmă sfârșise prin a fi validat. A venit, și-a depus jurământul, și dintr-o dată toți oamenii aceia au început să-l aplaude brutal, frenetic, slugarnic, ca într-o piesă bine orchestrată și repetată de o mie de ori. Săracii de ei! Erau prizonierii sistemului, așa cum este un întreg segment al societății, mai mare la sate, mai mic în București. Veniseră la comandă, doar pentru farsa aplauzelor! Am intuit cum trebuie că răsunau polifonic cele cinci mii de perechi de palme bine antrenate în Marea Adunare Națională. Ah, la belle époque! Sau pe românește, labele poc!

Mulți români sunt prizonierii voluntari sau mai puțin voluntari ai sistemului. Ne așteaptă un șantier enorm: să ne eliberăm cu toții de Partid – bine, acum sunt mai multe partide – de Sistem vreau să spun, sau de Matrix, ar spune fiul meu.

PSD a pus în scenă acestă piesă de teatru numai pentru noi, USB, și susținătorii noștri: noi eram publicul, toți ceilalți erau actori plătiți. Atenție, de data aceasta am fost un public simpatic, dar nu vom accepta un teatru sinistru care-și menține angajații în servitute. Pentru asta am venit.

Dorim să facem administrație ca oameni liberi, nu ca slugile acestui sistem construit după chipul și asemănarea celor care au condus administrația publică spre corupție, abuzuri în serviciu și conflicte de interese. Curaj!”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Clotilde Armand, despre prima ședință de Consiliu Local: ”Ah, la belle époque! Sau pe românește, labele poc!”

 1. Spânu

  Avem mari asteptari (speranta moare ultima) de la ea, de la Dan, de la USR si vreau sa cred ca o tenteaza sa fie o Jeanne d’Arc a sectorului 1, ii (si le) urez mult succes!

  Reply
 2. ruxa

  Nu știu cine e Tudorache, dar cred că știu cine e Clotilde Armand. Frumos. Implicare și transparență. Curaj!

  Reply
 3. Daniela Nicolescu

  Jeanne D’Arc?? Ce mai e si asta? nu cumva am schimbat aplauzele comuniste pe periatul aiurea?
  Stati, fratilor,asteptati! intai- actiuni, eforturi, rezultate, nu campanii prelungite in realitatea virtuala! .

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *