Romania Curată

Calculatoarele firmei și telefonul directorului general, verificate în urma perchezițiilor ce au loc la Hexi Pharma. UPDATE: Ce decizie au luat procurorii

UPDATE: Compania Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire penală de către procurorii de la Parchetul General, spun surse citate de Mediafax.

Calculatoarele de la Hexi Pharma, precum și telefoanele directorului general Flori Dinu și ale chimistului fabricii au fost verificate în urma unor percheziții ce au avut loc vineri la sediul companiei aflate în mijlocul unui uriaș scandal privind diluarea dezinfectanților vânduți spitalelor din România, scrie Mediafax, citând surse judiciare.

Anchetatorii caută date ce ar putea susţine indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse”. Totodată, echipe de poliţişti au mers la sediul Hexi Pharma din Bucureşti pentru a desigila o serie de probe. În paralel, procurorii fac audieri la sediul Parchetului General, fiind citat administratorul legal al firmei.

Percheziţia informatică în cazul directorului general Hexi Pharma vine la câteva zile după ce acesta a fost audiat la sediul parchetului, în calitate de martor. În aceeaşi cauză a dat declaraţii, marţi, şi patronul societăţii, Dan Condrea iar alţi paisprezece angajaţi de la fabrica Hexi Pharma au fost citaţi şi audiaţi, joi, la sediul IGPR.

Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea, anchetatorii ridicând documente probe şi din 25 de spitale unde au fost găsite probe neconforme.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *