Romania Curată

Bogdan Hossu: ”Nu ăsta e programul de guvernare! Transferul taxelor de la angajatori la angajat va avantaja capitalul”

Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a criticat guvernul pentru măsura creșterii taxelor pentru angajați, afirmând că programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile nu prevedea așa ceva.

”Vrem să reamintim membrilor PSD că, de fapt, programul de guvernare este complet diferit față de ce se întâmplă astăzi. Transferul taxelor de la angajatori la angajat va avantaja capitalul, nu lucrătorii. Este distrugerea responsabilității sociale pentru locurile de muncă, angajații vor trebui să plătească taxele, ceea ce este complet anormal”, a spus Bogdan Hossu într-o intervenție telefonică în emisiunea ”Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Hossu mai spune că practic, cei care au venituri mici vor duce greul acestor decizii luate de guvern. ”Practic toată politica este de a lua mai mulț/i bani de la cei care au venituri mici. Asta ar însemna o pierdere pe net”m mai spune Hossu.

Totodată, sindicaliștii cer o întrevedere cu liderul PSD, Liviu Dragnea. ”Cerem o întâlnire cu Dragnea, am mai cerut o întâlnire acum o lună și deși statul PSD prevede obligativitatea întâlnirii cu reprezentanți ai societății, există un refuz structural”, conchide Hossu.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, CNS Cartel Alfa atrage atenţia asupra faptului că programul derulat de PSD prevede creşterea taxelor pentru lucrători şi deresponsabilizarea totală a capitalului, care va fi singurul beneficiar „al aşa-ziselor reduceri fiscale”.

„Reducerile de taxe promise lucrătorilor (scăderea impozitului de la 16% la 10% şi contribuţiile cu 4,25%), realizate simultan cu transferul contribuţiilor, vor fi înghiţite integral de capital, prin creşterea profiturilor. Având în vedere că reducerea din 2015, cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor, a fost acordată integral angajatorului, acum e rândul lucrătorilor să beneficieze. În condiţiile în care nu există nici măcar garanţia că netul actual va fi păstrat, pentru toţi lucrătorii, este cât se poate de clar că, în formula propusă, aceste reduceri promise nu se vor vedea în buzunarul lucrătorilor”, afirmă sindicaliştii în scrisoare.

Potrivit acestora, lucrătorul va fi prejudiciat atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

„În momentul în care toate taxele sunt trecute în brutul lucrătorului, orice mărire ulterioară de salariu se va regăsi într-un procent mai mic în netul lucrătorului. Spre exemplu, pentru fiecare creştere cu 100 de lei a salariului brut, lucrătorul vede acum 70 de lei, iar după transfer, 58 lei. Lucrătorii îşi vor suporta singuri concediile medicale, riscul de accidente, condiţiile de muncă proaste organizate de către capital şi nu îşi vor putea recupera salariile în cazuri de insolvenţă a unităţilor unde muncesc”, explică sindicaliştii.

De asemenea, Cartel Alfa atrage atenţia asupra faptului că se adoptă creşteri salariale la bugetari care în fapt sunt anulate de aceste majorări de taxe.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Bogdan Hossu: ”Nu ăsta e programul de guvernare! Transferul taxelor de la angajatori la angajat va avantaja capitalul”

 1. Red

  „Statul PSD” (din greșeală, uneori se spune și adevărul!) nu prevede nici o obligativitate. Prevede doar că el e legea.
  Și punctul b): Moș Crăciun de stânga există în aceeași măsură în care mai există proletariatul sindicalizat. Există workoholicii de la multinaționale, câștigători ai loteriei de posturi în administrație și alte domenii la stat (pe care unii-l cred ne-PSD) și clienți ai supei populare și micilor electorali. Cu sindicatul vostru nu mai organizezi nici măcar un dans al pinguinului mai serios. Pentru că sindicatele au fost mereu ca un suport pe care unii și alții au pus genunchele ca să se cațere la putere și /sau bani.

  Reply
 2. MIB

  Sindicalistul pare foarte informat cu privire la „statul ” PSD, care banuiesc ca e de fapt un fel de statut. In mod obisnuit cu acesta au de-a face membrii formatiunii. Desigur, nu e niciun secret referitor la cine manevreaza si mai ales scoate-n strada sindicatele. E semn ca-n prezent PSD e si la putere si in opozitie.

  Reply
 3. Tempor

  Din păcate sindicatele au pierdut mult datorită „combinațiilor” dubioase pe care le-au derulat de-a lungul acestor vremuri.
  Nici în declarațiile actuale nu se distinge o fermitate opozantă unui stat corupt prin care transferul tuturor dărilor către angajat lasă loc unor mari semne de întrebare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *