Romania Curată

Bătălie până la capăt. Excepția de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, privind alegerile într-un singur tur de scrutin, va fi judecată de CCR (VIDEO)

„Am fost citată astăzi la Judecătoria Sectorului 1. S-a judecat problema cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de mine în contestaţia depusă la Biroul Electoral de Sector şi sunt foarte fericită să vă anunţ că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituţională a excepţiei invocată de noi. Adică ne vom regăsi în faţa CCR pentru a explica faptul că legea aşa cum este nu permite o reprezentativitate bună în alegeri”, a spus Clotilde Armand, într-o înregistrare video postată azi noapte pe Facebook.

Ea a amintit că judecătorii CCR au mai judecat o dată această cauză invocată de jurnalistul Liviu Avram, dar că excepţia ar putea fi admisă acum pentru că Armand a candidat la alegerile locale şi a ieşit pe locul doi.

„Este a doua oară când această problemă se găseşte în faţa CCR, prima dată de către domnul Liviu Avram. A fost respinsă pentru că domnul Liviu Avram nu avea calitate de candidat plasat pe locul doi, cererea lui a fost respinsă din acest motiv, eu acum mă găsesc în situaţia aceasta şi atunci eu sper că CCR va admite această excepţie”, a afirmat Clotilde Armand.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Bătălie până la capăt. Excepția de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, privind alegerile într-un singur tur de scrutin, va fi judecată de CCR (VIDEO)

  1. Adrian

    Și nu trebuie declarat apel? Altfel se va susține lipsa interesului și iar CCR va respinge ca inadmisibilă.(Desigur, s-ar putea susține că și apelul se va respinge.)

    http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000647750&id_inst=299

    Pe de altă parte, validarea de instanță a noului primar va decurge imediat dacă contestația aceasta rămâne respinsă, chiar dacă s-ar face vreo intervenție în procesul acela. Normal ar fi ca celălalt candidat să-și mențină disponibilitatea declarată și să ceară conexarea dosarelor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *