Romania Curată

APEL DE URGENȚĂ: Centura Verde – ajutorul tău este necesar ACUM!

Alpinistul Alex Găvan, co-inițiator al proiectului Centura Verde (de interzicerea a tăierii pădurilor de lângă București, din județul Ilfov), a lansat un apel public, pe pagina lui de Facebook, înaintea discuțiilor din ultima comisie de specialitate a Camerei Deputaților legate de propunerea legislativă cu acest subiect. Alex Găvan le solicită ajutorul cetățenilor, pentru a-i transmite mesaje lui Marcel Ciolacu (pe pagina de Facebook a acestuia), liderul PSD care nu a semnat Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, care prevede și înființarea Centurii Verzi.

Dragii mei, suntem atât de aproape să obținem Centura Verde București-Ilfov.

În sfârșit, proiectul de lege ce vizează protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei centuri verzi, va ajunge mâine (astăzi, 19 martie – n.r.) pe agendă la ultima comisie din Camera Deputaților, cea pentru „agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice”.

Vă mărturisesc însă că aș avea mai puține emoții dacă Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Partidul Social Democrat, s-ar afla printre semnatarii Memorandumului pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor. PSD este în acest moment singurul partid nesemnatar, iar invitația pentru semnare datează de aproape jumătate de an.

Acum este momentul în care proiectul Centurii Verzi are nevoie de ajutorul tău. Te rog, îngăduie-ți 2 minute și intră pe pagina de Facebook a președintelui PSD și scrie-i, în comentarii la ultima sa postare, cât de important este pentru tine ca Bucureștiul să aibă această centură verde: https://www.fb.com/CiolacuMarcel. Cere-i să se alăture și să semneze Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor. Cere-i ca parlamentarii PSD să spună mâine un DA hotărât proiectului de lege ce vizează protejarea pădurilor din Ilfov, în forma agreată cu Ministerul Mediului.

Memorandumul, în șapte puncte, conține proiectul de lege și soluții la poluarea din București și Ilfov, cât și din alte orașe ale țării.

Rezultatele bune de până acum nu au fost un dat, ci s-au datorat depășirii multor provocări, deși acest proiect de sănătate publică ar trebui să țină de normalitate și de o viziune asumată politic asupra dezvoltării durabile a capitalei și a Ilfovului, pe termen lung.

Centura Verde București-Ilfov este un proiect care în actualul context de poluare dramatică din capitală nu poate lipsi din programul și prioritățile niciunui candidat serios și al niciunui partid serios la alegerile ce se apropie și, în același timp, nu poate lipsi din evaluarea personală pe care și-o face fiecare alegător responsabil.

Îți mulțumesc cu recunoștință,
Alex Găvan & Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “APEL DE URGENȚĂ: Centura Verde – ajutorul tău este necesar ACUM!

 1. tempor1k

  Susțin solicitările pe deplin fondate ale domnului Alex Găvan.
  Nu sunt un fan Facebook (Meta), deci „nu exist” după conceptele utilizatorilor FB. Este bine că totuși a apelat și la alte forme „existențiale”. Aveți și de aici un vot pentru solicitarea dvs. căci este apartenent situațiilor enumerate mai jos.
  Dar numai o simplă perdea forestieră nu rezolvă deloc problema poluării, care cunoaște o creștere perpetuă pe mai multe puncte recunoscute ca fiind poluatoare:
  0. Noxe, Pulberi, Zgomot, Vibrații. EMF.
  Aceste 5 forme de poluare afectează direct sănătatea fizică și mentală a oamenilor.
  1.
  – a) Industria extractivă a resurselor naturale (carbonifere, petroliere, forestiere, …),
  – b) Industria de prelucrare a resurselor extrase, și
  – c). „Industria „îmbogățirii” financiare și materiale nejustificate în contextul actual al dezastrului climatic sub pretextele de „îmbunătățire” a „calității” vieții
  – d) „Industria energofagă” a unei noi forme de poluare inexistente la sfârșitul sec XIX
  – e) „Industria” emisiilor de radiații non-ionizante
  Aceste 5 puncte sunt elementele care datorită inexistenței unor limite, duc de fapt la un prag a cărui depășire duce la un dezastru ireversibil menționat ca fiind Babilonul cel mare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *