Romania Curată

”Ştergem urmele crimei”/ Protest la Ministerul Sănătății. Cu cât au fost amendați manifestanții

„Ştergem urmele crimei. Ministerul Sănătăţii, DNA, DIICOT, complici la omor”, este mesajul pe care mai mulți tineri l-au afișat astăzi pe un baner în fața Ministerului Sănătății, după ce au aruncat cu vopsea roșie pe jos și au început să o spele. Conform unor informații care circulă pe Facebook, protestatarii au fost amendați de jandarmi.

UPDATE: Tinerii care au protestat sunt membri ai grupului Miliția Spirituală. Mihail Bumbeș, de la Miliția Spirituală, a declarat pentru România Curată că ”a fost o reacție la conferința ministrului Sănătății, de ieri (miercuri – n.r.), care a fost un simulacru despre așa-zis-ul control din spitale. Ne așteptam ca un asemenea control să fie inopinat, nu anunțat, iar analizele să se facă la laboratoare de afară. De asemenea, acțiunea e și o promovare pentru protestele de mâine (din Piața Universității, București, respectiv, Piața Unirii, Cluj – n.r.)”, a spus Bumbeș. El a mai adăugat și că protestul a vizat și DNA și DIICOT pentru că, așa cum reiese din ancheta jurnalistică realizată de GSP, aceste instituții au fost sesizate în legătură cu acest caz, dar au închis dosarul.

Pe spatele halatelor protestatarilor era inscripționat numele firmei, Hexi Pharma, și, conform lui Mihail Bumbeș, vopseaua roșie aruncată pe jos a fost super-diluată de 10 ori, la fel ca dezinfectantele companiei. Bumbeș a confirmat faptul că au primit câte trei amenzi, fiecare de câte 700 de lei, fiind încadrați la două articole, unul legat de adunare nedeclarată, cel de-al doilea de vandalizare. Chiar dacă nu au fost bruscați de jandarmi, liderul Miliției Spirituale consideră că și aceste amenzi reprezintă ”tot o formă de violență a statului”.

Pentru mâine s-au anunțat proteste la București și Cluj (detalii aici).

UPDATE 2. Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că premierul a decis să trimită Corpul de control la comisia de biocid de pe lângă Ministerul Sănătății. „Premierul a decis să trimită Corpul de control care va demara un control la nivelul comisiei de biocid de pe lângă Ministerul Sănătăţii, comisie care stabileşte caietele de sarcini şi criteriile de utilizare a dezinfectanţilor intraspitaliceşti. Vrem să ştim dacă criteriile au fost respectate şi dacă s-au respectat toate standardele pentru procedurile acreditate de dezinfecţie. Totodată Corpul de control al primului-ministrul va analiza rigoarea metodologică a unităţilor de sanitaţie realizate de Ministerul Sănătăţii în ultimele zile pentru a avea garanţia corectitudinii rezultatelor transmise în ultimele zile”, a anunţat Dan Suciu.

El a adăugat că în cazul în care apar indicii de ilegalitate, rezultatele controalelor vor fi transmise Parchetului care „deja s-a sesizat în legătură cu o serie de probleme din sistem”, pentru a fi utilizate în ancheta aflată în derulare. De asemenea, premierul va solicita măsuri administrative care se impun dacă aceste rezultate nu sunt cele conforme.

***

Foto: Sidonia Bogdan

ministerul sanatatii 1 ministerul sanatatii 2 ministerul sanatatii 3


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *