Daniel BefuRomania Curată

Cum se autodistruge Laserul de la Măgurele (video interviu cu Nicolae Zamfir)

Rivalități tipic românești și o birocrație cu care nu poți construi nici măcar autostrăzi, darămite clădiri care să adăpostească un laser au dus la periclitarea celui mai mare proiect de cercetare al României, și anume Laserul de la Măgurele (ELI-NP).

Partenerii europeni au hotărât să lase România de căruță, iar autoritățile încearcă să se coalizeze cu cine e mai tare. Ce înseamnă asta pentru supraviețuirea și succesul unui proiect fanion și cum va gestiona România fonduri mult mai mari pe viitor dacă nu ne descurcăm la Măgurele? Am încercat să aflăm versiunea directorului fondator dintr-un interviu pe care ni l-a acordat în exclusivitate, realizat de Daniel Befu.

Am încercat totodată să avem o imagine mai clară a presupuselor motive din spatele demiterii directorului general al Institutului Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Cum se autodistruge Laserul de la Măgurele (video interviu cu Nicolae Zamfir)

  1. alinaMP

    Mi se pare mie, sau politetea pe aici e in mare suferinta? Nu mai insultati oamenii si invatati diferenta dintre critica sau insulta sau o sa va banam comentariile pe aici. Ce Dumnezeu, romanii nu mai stiu sa argumenteze, numai sa injure? Moderatori, scoateti tot ce e insultga la adresa cuiva oricine ar fi. Vorba aceea, tomberoane de opinie publica exista in toate forumurile la romani, nu e nevoie sa facem si noi unul.

    Reply
    • Dumitru

      Asta nu e rolul moderatorului? Sa elimine insultele, lasand insa opiniile? Dealtfel, trebuie sa recunosc: in cazul meu si-a facut treaba, si eu am reactionat destul de nasol la mesajul cu „barbarul roman” (care nu trebuia insa sa treaca).

      Reply
    • Laur22

      Intrebarea e cine e insultatorul ce tb eliminat

      Rasistul xenofob anti-roman de debiteaza monumentul de rasism „barbarul roman n-a fost niciodata capabil de dezvoltare si inovatie ci de talharie si hoție”

      Ori cel care i-o zice in fatza : „urasti ROmania si cu siguranta pe romani – semn de boala mintala specifica – pe linga faptul ca esti COMPLET pe dinafara si rauvoitor in mod gratuit”

      Oare sai-ii spui unui dement ca e dement e insulta, diagnostic medical ori dupa caz atunci cand legislatzia permite caz penal.

      Ca sa in intzlegetzi mai bine ce a spus Emil traducetz-ii unui american inlocuind roman cu negru ori unui britanic inlocuind roman cu indian shi o a avetzi exact diagnosticul medical ori penal dupa caz ca deh in unele tzari hate spech-ul e penal dupa cum e shi placutza suedeza.

      Complicitatea la „muie muie PSD” se lasa cu consecintze ca dupa ce PSD face o fenta shi uite ca nu mai e, muia ajunge la noi, restul, care am fost complici la „muie muie PSD” cand ni se parea ca ne face partie noua.

      Nu dragilor muia dintotdeuana shi-a facut partie doar sie insashi shi acum unii dintre artzizanii ei, unul dintre lungul shir de comediantzi romani Adrian Nicolae ori „aluziva” se da acuma bashicat despre „HATE-UL DE PE INTERNETUL MARE”.

      Shi asta nu e o probelma endemica in Ro : intr-o disputa animata dintre un sustzinator shi un opozant Trump cine e insultatorul shi cine e cel insultat ?
      Cand Biden i s-a aderesat lui Trump in direct, fatza in fatza shi pe toate posturile TV cu „this clown” cine era insultatorul shi cine era cel insultat shi cum ar fi trebuit sa procedeze hahahaha „moderatorul” ?

      Mda, chit ca in opionia mea Biden are dreptate cum ar trebui procedat ?
      Potzi sa spui direct shi in fatza o opinie impartashita de o larga masa de oameni care o considera adevrata dar care in esentza ei e insultatore ?

      Gen „muie muie PSD”
      ori
      „this clown” cand i te adresezi de la obraz presedintelui in functzie a USA ?
      ori „Veorica proasta targului ” cand vorbesti despre PM-ul Romaniei ?

      Este „Veorica” „proasta targului” pentru ca in focul unui interviu in care ea a fost ciuca tuturor insutelor shi agresiunilor verbale in loc de pi r patrat a spus r patrat.

      PS daca Veorica e prosta satului catzi dintre voi putetzi sa calculatzi e (numarul lui Euler) cu 3 zecimale exacte.
      Numarul lui Euler ca shi Pi e un numar transcedental cu un numar infinit de zecimale care nu se repeta.

      Ori hai una shi mai grea ca cea de mai sus e de clasa a X-a, hai una de anul 2-3 de facultate : care trebuie sa fie proprietatea unei functzii pentru a i se putea aplica derivarea de un numar ratzional de ori, deci nu derivarea de un numar intreg de ori, o data, de doua ori, de n-shpe ori, ci de un numar ratzional de ori, mai exact cum trebuie sa fie o functzie ca sa poata fi derivata o data shi jumate ?

      Hai daca e sa vorbim despre „cultura rapitzei” facuta de hahaha „oameni de cultura” hai bagatzi cultura daca va tzine cureaua bai culturnicilor.
      Sa fie asta insulta ori pur shi simplu deviere de la regulile Oxford style ale dezbaterii

      Reply
  2. ALOOO..... RO TREZESTE-TE

    ” Realitatile existente in Ro dupa evenimentele istorice din 1989 dovedesc ca STIINTA temelia dezvoltarii si progresului unei societati ca si CULTURA care constitue de-a lungul istoriei si existentei unui popor ADN-ul său, dăuneaza grav mentalitatii politrucilor, drept urmare se poate constata cu mahnire ca aceste valori supreme ale existentei umane sunt abandonate in mod intentionat cu scopul indobitocirii natiunii. Acum in vremuri tulburi pentru guvernarea normala a tarii poate intelege orice roman de ce marii oamenii de cultura si de stiinta ai neamului nostru de-a lungul istoriei au emigrat fiindca nu au putut vietui in Ro pentru a-si dovedi patriotismul desavarsit, ei s-au dăruit omenirii pe teritoriul altor tari. ” Ioan Puscasu

    Reply
  3. Emil

    Ati sters comentariul, dar n-o sa puteti masca niciodata adevarul scris de Tacitus, Horaţiu, Ovidius, Guvernul si Regele din perioada interbelica, MCV, etc, despre aceasta natie de barbari de tirani.

    Reply
  4. Caloian

    Toata stima pentru Domnul Academician.
    Am avut deosebita placere sa-l cunosc si sa vizitez ceea ce a construit pana acum prin acest proiect.
    Un adevarat roman. Acest om lasa ceva in uram lui de care o sa-si aduca aminte si generatiile uramatoare. Acest proiect da de lucru multor generatii si face Romania cunoscuta in lume.
    Pacat ca politicienii din ziua de azi nu sunt romani ci niste tradatori de tara si neam. Daca li se da comanda sa distruga ceva in tara lor din afara, o fac fara sa clipeasca.
    Eu am inca speranta ca nu o sa duca la bun sfarsit aceast plan.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *