Romania Curată

Sursele ”României libere” confirmă analiza României Curate: În spatele spionării Laurei Codruța Kovesi s-ar afla maleficul miliardar Benny Steinmetz

Sursele României libere susțin că, în spatele afacerii Black Cube, firma israeliană acuzată ca ar fi încercat să o spioneze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-ar afla cunoscutul miliardar Benny Steinmetz. Steinmetz este inculpat deja în Dosarul Ferma Băneasa, pe numele său fiind emis un mandat de arestare de Curtea de Apel Brașov, anulat însă de Înalta Curte. Controversatul om de afaceri israelian a fost, după 2009, principalul promotor al Afacerii Roșia Montană.

Conform României libere, procurorii DIICOT care anchetează cazul așteaptă în acest moment să primească rezultatele unei comisii rogatorii realizate la Tel Aviv împreună cu autoritățile israeliene. De asemenea, cu ajutorul Poliției londoneze, s-ar putea identifica persoana care a transmis comanda de urmărire a Laurei Codruța Kovesi către biroul din Londra al firmei Black Cube. Surse apropiate anchetei susțin că această persoană ar fi fost filmată și că există o casetă video care va fi transmisă anchetatorilor români. După arestarea la București a cetățenilor israelieni Ron Weiner și David Geclowicz, procurorii au descărcat o listă cu nume din computerele celor doi angajați ai fi rmei Black Cube. Printre acestea, se numără oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică, denunțători în dosarul Microsoft. O sursa neoficială susține că primul ar fi fost în discuții pentru o asociere cu Benny Steinmetz, mai notează România liberă, mai multe detalii fiind publicate în ediția tipărită.

România Curată a scris pe larg despre afacerile și rolul malefic pe care miliardarul Benny Steinmetz l-a jucat cel puțin în ultimul deceniu în România. Conform unei analize pe care am publicat-o în luna aprilie a acestui an, legată de scandalul Black Cube, unul dintre principalii suspecți era tot Steinmetz. Într-un alt articol, bazat pe investigațiile proprii în cazul Afacerii Roșia Montană și pe surse din presa internațională, am arătat că Steinmetz nu avea scrupule să se asocieze și să facă afaceri cu dictatori, să nu-și respecte contractele, să plătească sume uriașe pentru atacarea celor care anchetau afacerile lui, firmele lui fiind acuzate inclusiv de implicarea în conflicte și războaie civile sângeroase.

***

CITEȘTE ÎN ACEST SENS:

DOSAR RC/ PĂPUȘARUL. Cine e cel mai protejat miliardar mafiot cu afaceri în România și marile lui scandaluri

Analiză RC. Cine şi de ce ar fi spionat-o pe şefa DNA, Codruţa Kovesi?

EXCLUSIV. De ce a fost anulat mandatul de arestare emis pe numele magnatului din spatele Roşia Montana, Benjamin Steinmetz


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *