Romania Curată

Șeful TVR susține că va fi debarcat la ordinul lui Gabriel Oprea: „M-a sunat să scot un material despre plagiat“. Se pregătește un admirator al PSD?

Stelian Tănase, președintele TVR, va fi demis mâine din funcție, după ce parlamentarii vor vota împotriva raportului de activitatea al TVR pe 2014. Cel puțin așa susține Stelian Tănase, dar și surse din PSD, citate de Adevărul. De altfel, șeful TVR a relatat ceea ce pare un act de cenzură din partea vicepremierului Gabriel Oprea, care ar fi intervenit pentru ca TVR să nu publice un material despre doctoratul său, asupra căruia planează suspiciuni de plagiat. PSD a scos la încălzire un mare admirator al lor, Alexandru Cumpănașu.

Tănase: M-a sunat Oprea înfierbântat, foarte opărit

Directorul TVR, Stelian Tănase, îl acuză pe vicepremierul Gabriel Oprea că s-ar afla în spatele demiterii sale de la conducerea TVR, care va avea loc miercuri în Parlament.

”Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a afirmat Stelian Tănase.gabriel oprea 2

Oprea a trimis o „delegație“ UNPR în vizită acasă la Stelian Tănase

Stelian Tănase a mai spus pentru Adevărul că a doua zi a fost vizitat chiar la el acasă de către reprezentanţii UNPR în Consiliul de Admnistraţie al TVR care i l-au dat la telefon pe Gabriel Oprea.

”M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat cinci minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus că nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase.

Ulterior, susține președintele TVR, unul dintre cei de la UNPR a venit chiar la el acasă. Stelian Tănase crede că refuzul său l-a determinat pe Oprea să fie de acord cu demiterea sa din conducerea TVR.

”A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR, fără a avea vreo îndoială că va fi demis de Parlament.

Admirator PSD, scos la încălzire pentru preluarea funcției

PSD i-a găsi deja şi înlocuitor. Este vorba despre în persoana lui Alexandru Cumpănaşu, moderatorul emisiunii „Ambasador România“, difuzată de Realitatea TV, şi directorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei. Sursa citată susține că Alexandru Cumpănaşu a fost tot timpul în apropierea PSD, fiind prezent la mai toate evenimentele organizate de social-democraţii.robert negoita alexandru cumpanasu

Ultimul eveniment la care a participat a fost alegerea preşedintelui PSD Bucureşti, unde Alex Cumpănaşu a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 şi singurul candidat la şefia PSD Bucureşti, dar şi a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, aflat și el în sală.

În fotografia realizată de ziarulring.ro, Alexandru Cumpănașu apare drept un bun partener al primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Raportul de activitate pe 2014, respins în Comisiile reunite pentru Cultură

Raportul de activitate al TVR pe anul 2014 a fost respins de Comisiile reunite pentru Cultură săptămâna trecută. Acesta va fi dezbătut şi votat în plenul reunit al Parlamentului în şedinţa de mâine. În cazul în care Parlamentul va respinge raportul de activitate al TVR pe 2014, asta ar însemna demiterea Consiliului de Administraţie și a preşedintelui-director general, Stelian Tănase. „Este raportul Comisiilor pentru cultură, care trebuie să fie dezbătut în cel mai scurt timp şi am decis să-l dezbatem miercuri, să-l supunem votului. Miercuri va fi şi votul pentru raport. Dacă raportul va fi aprobat, fiind raport de respingere, atunci se dizolvă Consiliul de Administraţiei”, a declarat Valeriu Zgonea.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Șeful TVR susține că va fi debarcat la ordinul lui Gabriel Oprea: „M-a sunat să scot un material despre plagiat“. Se pregătește un admirator al PSD?

  1. AMERICANUL

    DOMNILOR TANASE si PATRARU de la TVR nu e usor sa scapam de MAFIOTII care au CAPTURAT Ro faceti plangerI penale la Parchetul General impotriva Izmenarului pretins academician OPREA G. si in functie de solutie mergeti pana la CEDO . Nu putem tolera asa ceva din partea GUNOAIELOR UMANE, LATURILOR si ZOILOR care ponegresc interesul national numai pt ca acestia il pronunta. Cat despre puiul de SECURIST STALINIST Cumpanasu Alex are acelsi nivel de inteligenta 1,5 neuroni ca si izmenarul academician si ii la fel de lipsit de caracter.

    Reply
  2. flesh

    Înapoi în 1990! Televiziunea publică din nou în mâinile partidului lui iliescu! E ca și cum românilor le place să fie dezinformați și manipulați…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *