Mihai Goțiu

Proteste de amploare în Vestul țării. Majoritatea locuitorilor din Dudeștii Vechi au ieșit în stradă (VEZI FOTO și VIDEO)

”Nu mai stați în casă, dacă vă pasă!” a fost îndemnul protestatarilor din Dudeștii Vechi, localitate aflată în cea mai de Vest zonă a țării. În ciuda ploii, îndemnul lor a fost urmat duminică de majoritatea rezidenților. Conform recensământului din 2011, în Dudești locuiesc aproximativ 4.200 de persoane. Câte au ieșit în stradă, puteți vedea în imaginile și înregistrările video de mai jos. ”Vrem agricultură, nu fractură!”, ”Vrem apă curată, nu contaminată!”, ”Luptăm, luptăm, pământul să-l salvăm!”, ”Uniți, Salvăm Câmpia de Vest!” sau ”Uniți, Salvăm toată România!” s-a auzit pe ritmul lansat toamna trecută, al pet-urilor umplute cu pietricele sau monede.

Situația în Vestul țării este una foarte tensionată. În localitatea învecinată, Beba Veche, apa este contaminată cu arsen mult peste limitele admise, fără a fi clar dacă de vină ar fi efectele fostelor exploatări convenționale ale Petrom sau posibilele exploatări de gaze de șist ale subsidiarei Gazprom din Serbia. În plus, în ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe incidente între localnici și angajați ai firmelor de prospecțiuni.

Mai multe amănunte despre situația din Vestul țării puteți citi în articolul:

”Petrom sau Gazprom? Cine a otrăvit apa în Banat? Și cât de tensionată a devenit lupta între localnici și firmele de prospecțiuni în Vestul țării”

***

dudestii vechi 1 dudestii vechi 2 dudestii vechi 3***

CITEȘTE ȘI:

Eco-teroriștii și hipsterii de la ONU. Cine-l plătește pe Secretarul General și pe laureații Nobel. Și cine plătește presa română


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

10 thoughts on “Proteste de amploare în Vestul țării. Majoritatea locuitorilor din Dudeștii Vechi au ieșit în stradă (VEZI FOTO și VIDEO)

  1. Carpe Diem

    Nu au fost asa multi pentru ca a fost rupere de nori, vijelie, grindina la inceputul manifestarii si multi au plecat acasa fiind uzi pana la piele. Dar am vazut la Dudestii Vechi o comunitate unita care sper sa reziste abuzurilor de tot felul (fie de la autoritati fie de la firma de prospectiuni)

    Reply
  2. George

    Bravo lor ca iau atitudine si isi apara interesele! Cine ia atitudine are numai de castigat. Cine tace, inghite galusca! Cu cei care ne conduc asta-i sigura metoda.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *