Mihai Goțiu

Doamnelor și domnilor de la CNCD ați văzut asta? E nevoie de vreo sesizare oficială? VIDEO halucinant cu primarul din Baia Mare

Mugur Vărzariu a urcat pe Youtube, cu acceptul Teleplus Maramureș, declarațiile primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, după vopsirea Zidului de segregare (detalii aici). ” Putem vorbi de un obiectiv turistic, putem vorbi de un loc de pelerinaj, un loc în care putem să aducem turiști, ca să vadă că nu am făcut lucruri rele. Am făcut un lucru bun și frumos. Chiar frumos. Nu poate să vorbească nimeni de un zid de beton, toată lumea poate să vorbească despre o operă de artă”, spune primarul, cu zâmbetul până la urechi.

Dincolo de halucinațiile cu ”opera de artă” și ”obiectivul turistic”, sunt amenințările cu subînțeles ale primarului care promite că va ”curăța” zonele de acest fel, chiar și cu buldozerul dacă va fi nevoie.

”O operă de artă va fi în viitor și mutarea celor care locuiesc aicea. Sunt dornic în a fi un foarte bun artist în a-i muta, om cu om, și cred că lucrurile vor fi pozitive pentru oraș în momentul în care aceste blocuri vor avea altă față. Bineînțeles că o miză a mea e să creăm opere pe artă și pe Craica, și pe Ferneziu, și pe Pirită, dar în spatele operelor de artă să nu fie mizerie. De astăzi voi fi șeful grupei de salubrizare în zonele acestea de sărăcie și mizerie. Voi fi cel care conduce buldozerul dacă e cazul, voi fi cel care va da cu mătura dacă e cazul, voi fi cel care va elibera o zonă din asta de mizerie și sărăcie care a deranjat foarte multă vreme orașul”.

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare

Am mari îndoieli că cineva normal la cap poate fi de acord cu calificativul de ”operă de artă” atribuit unui zid de segregare. Însă până se va pronunța Ministerul Culturii asupra acestui aspect, povestea cu ”salubrizarea” e cazul să ajungă urgent pe masa Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Că nu e vorba de nicio metaforă în afirmațiile astea


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Doamnelor și domnilor de la CNCD ați văzut asta? E nevoie de vreo sesizare oficială? VIDEO halucinant cu primarul din Baia Mare

 1. Adriana

  Nu stiu daca ati fost vreodata in Baia Mare in zona respectiva, dar treaba cu zidul de segregare e o mare aberatie. A fost o razbunare a PNL-ului pentru ca i-a parasit inainte de alegeri.
  Zona e la 5 minute de unde locuiesc eu si tot timpul era plin de copii ce alergau pe sosea. Nu de putine ori a trebuit sa reduc mult viteza si sa am grija sa nu iau unul pe capota. Sa nu spun si de mizeria ce se arunca tot pe strada. Nu i-a inchis nimeni in blocuri si nu le-a oprit circulatia libera. Un gard in jurul unei scoli e un zid de segregare?
  Nu discut aici de treaba cu vopsitul gardului ca e un proverb mai bun, insa modul in care speculeaza presa senzationalul e trist…

  Reply
 2. gigi

  Hai sa lamurim un pic lucrurile:
  1. Un gard de protectie ar fi fost bun, dar asta e un zid adevarat. Prea inalt, cu scopul vadit de a-i ascunde pe cei de dincolo de zid de ochii trecatorilor. E doar un fel de a ascunde gunoiul sub pres.
  2. Opera de arta?????? Obiectiv turistic???????? Serios??????? Ce bea asta dimineata de abereaza in halul asta?
  3. „O opera de arta va fi mutarea celor ce locuiesc aicea”…. adica…. despre ce vorbim? Omul e clar bolnav la cap. Faceti ceva cu el! Dati-i pastile, ceva, ca e bibi rau.
  Nu e nicio speculatie aici. Chiar e senzational ca omul asta e inca primar!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *