Romania Curată

DNA: Gabriel Oprea și-a cumpărat Audi A8 din banii de operațiuni secrete ale DGIPI

Lovitură de teatru în dosarul penal al fostului șef al DGIPI, Nicolae Gheorghe: DNA cere și urmărirea penală a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, pentru că acesta ar fi aprobat cumpărarea unei mașini de lux din banii destinați operațiunilor secrete ale acestui serviciu de informații, mașină pe care a folosit-o exclusiv.

Potrivit DNA, ”la data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus”, se arată în comunicatul DNA.

Reamintim că Nicolae Gheorghe este deja urmărit penal pentru faptul că ar fi deturnat o parte banii destinați operațiunilor secrete ale DGIP pentru ”activități de protocol”. (vezi detalii aici)

DNA a transmis procurorului general referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului pentru formularea cererii de urmărire penală față de Gabriel Oprea.

***

Ca idee: modele A8 din 2015

audi a8 2015 2 audi a8 2015


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *