Romania Curată

REVOLUȚIE! Imagini, înregistrări VIDEO, emoții și impresii la cald din prima seară a revoltei anti-corupție, care a scos 30.000 de oameni în stradă

Început la ora 18.00, ca un protest pentru demisia primarului de la Sectorul 4, Piedone, zeci de mii de cetățeni au blocat centrul Capitalei într-o amplă manifestare de protest declanșată de tragedia de la Colectiv. ”Jos, Ponta!”, ”Jos, Oprea!”, ”Ieșiți din casă dacă vă pasă!” au fost scandările celor care mărșăluiesc pe marile bulevarde ale Bucureștiului.

Ample proteste sunt anunțate și pentru sfârșitul acestei săptămâni, încă de joi, în București și alte orașe din România. O listă provizorie de revendicări, în 10 puncte, a fost anunțată astăzi de către mai multe grupuri civice. Lista nu e definitivă, forma finală urmând să fie stabilită în stradă.

CITIȚI AICI LISTA REVENDICĂRILOR (click) ȘI ADĂUGAȚI PROPUNERI!

ARTICOL ÎN CURS DE ACTUALIZARE

***

Citește (aici) comentariul scris în timpul protestului de Alina Mungiu-Pippidi: ”Cinci pași indispensabili afară din zona morții degeaba

***

Ora 00:30: Estimările variază. Ținând cont că vârful a fost de 15-20.000 de participanți și că în astfel de marșuri o parte a protestatarilor ”se schimbă” între ei, cifra de 30.000 nu poate fi exagerată. Dimpotrivă! Iar imaginile o demonstrează.

Așa arată un Oraș pentru oameni! (foto: Alexandru Dorobanțu & Marius Vâlcu)

piedone urias

piedone marius valcu

Peste 6 ore în… 2 minute (video: Alberto Groșescu)

Bucureștiul se revoltă!Mii de oameni vor SCHIMBAREA: fără eunucii corupți și iresponsabili care se perindă pe scena…

Posted by Alberto Groșescu on 3 Noiembrie 2015

Ora 23.40: Oamenii ajung înapoi în Piața Universității. ”E doar începutul”, se încurajează.

Clujul anunță că iese în stradă mâineaici e pagina de Facebook pentru mobilizare (dați mai departe!)

”În deplină SOLIDARITATE faţă de mişcările de la Bucureşti şi din alte oraşe. Cu HOTĂRÂRE împotriva guvernului Ponta, care trebuia să iasă din scenă încă de la finalul anului trecut, şi a sprijinitorilor lui, mai ales a UNPR, cu generalul Oprea şi primarul Piedone. Cu FURIE împotriva tuturor corupţilor din România. Cu NEÎNCREDERE în actualul Parlament şi ATENŢIE la toate deliberările şi deciziile lui. Cu SCEPTICISM faţă de întreaga clasă politică, inclusiv faţă de actuala „opoziţie”. Cu un mesaj clar: NU VĂ MAI TOLERĂM. Pe niciunul. Deocamdată, direcţionat în contra celor care deţin puterea astăzi. Însă nu pentru a-i ajuta pe profitorii care îşi aşteaptă rândul. Nu pentru a muta resursele din mâinile actualilor corupţi în ale celor următori. PÂNĂ LA CAPĂT; ACUM, pentru a da jos actuala Putere coruptă, incompetentă, rău intenţionată, dar mai ales SFIDĂTOARE, de prea multă vreme cocoţată în poziţiile de decizie şi control. Dar NEAPĂRAT şi DUPĂ ce această Putere va cădea – cu atenţie continuă asupra fiecărui gest al politicienilor, al decidenţilor, al autorităţilor.”

Ora 22.45: Protestatarii ajung și în fața Primăriei lui Piedone (obiectivul inițial nr. 1 al protestului), și de acolo se decid să-i facă o ”vizită” și Prea-fericitului. După aproape șapte ore de mărșăluit, mii de oameni mai au încă puterea de a merge mai departe. Oare înțeleg politicienii ce energie au descătușat? Pricep oare că se află în fața unei Revoluții?

Tineri și frumoși. Și sătui de corupție și de toată clasa politică actuală (video: Alberto Groșescu)

Calea Victoriei – 03 noiembrie 2015

Posted by Alberto Groșescu on 3 Noiembrie 2015

Ora 22.20: În fața Parlamentului se scandează: ”Toate partidele, aceeași mizerie”

”Mihai, acum îmi iau bilet să zbor de la Londra! (…) vreau să mă alătur protestelor! Numai bine și multă baftă astăzi. (…) Acum am luat biletul, ajung mâine de dimineață. Nu pot sta departe!” – mesaj pe de la o prietenă a României Curate de la Londra

Ora 22.00: Manifestanții se îndreaptă către Parlament, scandând ”Parlament penal, marș la Tribunal!”

Ora 21.30: S-a ajuns în Piața Revoluției. La propunerea lui Claudiu Crăciun, oamenii s-au așezat în genunchi în memoria victimelor Revoluției. Scandările care cer demisia lui Oprea au fost reluate în fața Ministerului de Interne.

”Ministerul de Interne: stânga, centru, dreapta. Plin” (Oana Băluță)

piedone oana baluta

”Ponta, nu reziști, nici cu mii de securiști!” (video: Radu Ciorniciuc)

#bucharest #corruptionkills #colectiv

Posted by Radu Ciorniciuc on 3 Noiembrie 2015

Ora 21. 20: ”Ieri îndoliați, astăzi revoltați!”, ”Premier penal, marș la tribunal” și ”Colectiv! Colectiv!” sunt scandările coloanei de manifestanți.

„Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României” – mesaje de pe pancardele protestatarilor.

”Atmosfera la Guvern e foarte incărcată. E un amestec de nemulțumire, solidaritate, tristețe. S-a umplut paharul. Mulți le vorbesc jandarmilor, le spun ce au pe suflet, descriu cum au murit oameni din cauza corupției sau cum le-a afectat lor viața. Vor să fie auziți, vor să se facă dreptate, acum și de acum înainte” (Laura Ștefănuț)

piedone laura stefanut 2

Ora: 20.55: Din Piața Victoriei cetățenii pleacă spre Piața Revoluției, unde e Ministerul de Interne.

Un Guvern prea mic pentru o revoltă atât de mare! (foto: Albert Groșescu)

piedone alberto groșescu

Un puști stă cocoțat pe schela unei reclame și se uită la mulțimea de la Guvern: „băi, nu am văzut atâția oameni la niciun meci” (Laura Ștefănuț)

piedone pusti

”Cine nu sare, nu vrea schimbare!” (video: Alex Coita)

Schimbarea este aici. Și suntem tot noi, tinerii!

Posted by Alex Coita on 3 Noiembrie 2015

Protestatarii, în drum spre Guvern, aplaudând pompierii (video: Laura Ștefănuț)

Pe drumul spre Guvern, oamenii s-au oprit să aplaude Pompierii#solidaritate #colectiv

Posted by Laura Ștefănuț on 3 Noiembrie 2015

Ora 20.00 ”Cine nu sare, nu vrea schimbare!” (video: Hotnews)

Ora 19.40: Cordonul de jandarmi din fața Palatului Victoriei a fost rupt de protestatari și sunt îmbrânceli. Estimările jurnaliștilor variază între 10.000 și 20.000 (reporterii gsp.ro). Se scandează ”Tineretul n-a murit! E pe stradă pregătit!”

Ora 19.30 Tot mai multă lume ajunge în Piața Victoriei, noile estimări sunt de 12-13.000 de protestatari. Demisiile lui Oprea și Ponta se cer cel mai mult, dar și a Guvernului în ansamblul lui.

Ora: 19.20: Coloana ajunge în Piața Victoriei. Se scandează ”Ieși afară javră ordinară!”, ”Ponta Demisia!”, numărul protestatarilor trece de 10.000.

Tot Bulevardul e plin cu mulțimea care merge la Guvern (Laura Ștefănuț)

piedone bulevard

ora 19.10. Conform unor surse din Jandarmerie, numărul protestatarilor este estimat la 7-8.000. În continuare oamenii ies în stradă. Coloana strigă ”Jos Guvernul!”

(sursa foto: Facebook)

piedone victoriei

piedone 6 piedone 5 piedone 4 piedone 3 piedone 2 piedone 1


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

15 thoughts on “REVOLUȚIE! Imagini, înregistrări VIDEO, emoții și impresii la cald din prima seară a revoltei anti-corupție, care a scos 30.000 de oameni în stradă

 1. POPOVICIU DORIN

  Primarul poreclit „piedone” se intreaba din spatele perdelelor: de ce sa-mi dau DEMISIA ?, sunt nevinovat!

  Reply
 2. Nelu Cioeinga

  nu inteleg de ce nu pot da „like” sau sa fac un comentariu la postarile voastre pe fb… am activ numai butonul „share”… :(

  Reply
 3. Vasi Cojocaru

  Coruptia ucide. Ne-am saturat de cei ce ne fura resursele, de cei ce fura titluri, de cei ce fura functii, de cei ce fura vieti. DEMISIA PONTA, OPREA, VANGHELIE. Haieti sa iesim in strada in toata tara vineri seara, sa aratam politicienilor ca tara aceasta este a noastra.

  Reply
  • Vasi Cojocaru

   L-am inviat politic pe Vanghelie. Demisia Piedone. Demisia Oprea. DEMISIA PONTA. Oamenii acestia din strada merita mai mult decat un premier corupt, plagiator si mincinos.

   Reply
 4. trandafir costica

  Astazi puteti schimba tot in tara . voi tineretu luati puterea acestei tari ,,voi sunteti cei mai saraci din europa .va luat dreptul de a trai ,va luat dreptul de a munci ,,vau luat bogatia tari ,ei sau imbogatit ,,voi ati saracit,,ei au vandut bogatia acestei tari FRUMOASSE ,,,BOGATE …PROST ADMINISTRATE .in lume sunt toti condamnati cei care distrug tara,,in romania sunt protejati de partidele politice ,,, jos cu aceste HIENE,, nu va lasati , acum e timpul sa faceti marea schimbare dupa 25 ani… nu va lasati influentati ,,, esiti cu toti in strada ,,nu va fie frica ca nimeni nu va aveas puterea sa va opreasca ,,,TOT INAINTE SI VETI CASTIGA ACEASTA TARA VANDUTA DE EXCROCI. –
  ==–––- TOATA TARA SA IASA IN STRADA .–-

  Reply
 5. Dimitricus

  Cred ca trebuiesc gandite bine si data o ratiune concreta acestor miscari de strada,astfel incat sa nu se piarda in nimic atata energie si forta omeneasca….E nevoie sa se stabileasca un program,cerinte bine definite si formulate,nu ar trebui sa se iroseasca atat potential in patosul si haosul momentului…E clar ca tanara generatie trebuie sa faca schimbarea,evolutia care este absolut necesara si se impune….Biserica ortodoxa romana trebuie reformata,e la moment de mare rascruce existentiala….Oare am fost si suntem capabili sa ne conducem,in tot acest timp,din 1947 incoace…?!Oare nu avem nevoie de un arbitru nejucator,de repristinarea monarhiei in tara noastra?!Trebuie sa ne gandim foarte,foarte bine si sa facem in sfarsit ceva bine cu tara noastra,sa o scoatem de sub zodia blestemului care tot ne va urmari pana nu vom face o schimbare radicala,anume acesta!!!Nu mai exista alta solutie,sa traim aceasta minune!!!!

  Reply
 6. Cristian Marinescu

  Daca acum vine la guvernare PNL inseamna ca am fost manipulati.

  NU ASTA AM CERUT IN STRADA !!!

  Ne-am saturat de politicieni !
  Ne-am saturat de partidele lor!

  VREM GUVERN TEHNOCRAT !

  Putem sa scriem istorie sau putem sa-i lasam sa-si bata joc IAR de noi si de sperantele noastre.

  Sa le aratam ca stim ce vrem si sa nu ne (mai) lasam prostiti.

  ASTA-SEARA, LA ORA 18, LA UNIVERSITATE.
  Presedintele sa desemneze o persoana independenta, fara trecut politic, integra, cu dezvoltat simt patriotic sa formeze guvernul. Un guvern apolitic, tehnocrat, bazat pe competenta si responsabilitate.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Cristian Marinescu: problema cu cine vine la guvernare e pusă doar pe jumătate; integral e cine vine la guvernare asumându-și revendicările celor care au ieșit în stradă? cu un guvern tehnocrat dar cu același Parlament nu-mi fac iluzii prea mari de schimbări majore, ci doar la amânarea cu un an a răspunsului la întrebarea: vrea sau nu vreun partid politic (din actualele sau cele noi) să respecte ceea ce cer cetățenii?

   Reply
 7. alex

  azi ies din nou in strada in Piata Universitatii, nu ma amageste cu nimic demisia acelor maimutoi asasini, tot sistemul trebuie schimbat

  Reply
 8. MARIA

  Reducerea numarului de parlamentari. Acum sa plece acasa parlamentarii corupti, incompetenti si penali. Am platit prea scump sfidarea lor. Alegeri anticipate.
  Institutiile statului curatate de jos pana sus de cei incapabili si cu spate politic si securist.
  Sa fie promovate valorile in institutiile statului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *