Asociatia Salvati Bucurestiul a castigat al 30-lea proces impotriva unui proiect imobiliar ilegal

Prin dosarul 21483/3/2012, societatea SC Falcon Consulting SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti sa oblige Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa emita un PUZ pentru imobilul din Piata Lahovary nr. 8 si sa plateasca penalitati de 1,7 milioane euro pentru intarzierea emiterii PUZ.

PUZ-ul ar fi prevazut un imobil de 23 de metri inaltime in spatele cladirii istorice din Piata Lahovary nr. 8 si ar fi distrus coerenta frontului de cladiri istorice din Piata. Spre deosebire de litigiile cu Asociatia Salvati Bucurestiul, in care Municipalitatea angajeaza mari case de avocatura, in acest litigiu cu o miza de 1,7 milioane euro, Municipalitatea nu a angajat o casa de avocatura.

Asociatia Salvati Bucurestiul a intervenit in proces de partea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Prin Sentinta civila din 6 iunie 2013 pronuntata in dosarul 21483/3/2012, Tribunalul Bucuresti a respins cererea SC Falcon Consulting SRL, dand castig de cauza Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Asociatiei Salvati Bucurestiul. Sentinta poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Este al 30-lea proces castigat de Asociatia Salvati Bucurestiul si al treilea in care Asociatia apara interesele unei institutii a statului in cauze care au ca obiect proiecte imobiliare ilegale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *