Romania Curată

Roxana Wring, USR: Primăria Capitalei arată „șocant” după renovare. Interiorul clădirii-monument istoric a fost „modernizat”

Clădirea istorică a Primăriei Capitalei arată „șocant” după restaurare, consideră consilierul general USR Roxana Wring. Ea a anunțat că formațiunea din care face parte va verifica dacă lucrările de restaurare ale clădirii-monument istoric au respectat avizul Ministerului Culturii, potrivit The Epoch Times România.

„Trebuie să vă mărturisesc că am fost şocată când am intrat în sala de Consiliu. Primăria este monument istoric categoria A, de importanţă naţională şi europeană. Opera arhitectului Petre Antonescu cu nişte detalii care poate după scurgerea a 100 de ani necesitau restaurare, recondiţionare, dar în niciun caz nu trebuiau înlocuite cu ceea ce se află în interiorul Primăriei”, a declarat Roxana Wring la RFI România.

Foto: desen în tuș de Bogdan Calciu, via libersaspun.3netmedia.ro

Foto: desen în tuș de Bogdan Calciu, via libersaspun.3netmedia.ro

„Am cerut şi vom cere avizele, să vedem proiectul, avizul expertului în patrimoniu, dar din ce am văzut, eu nu cred că s-a respectat avizul Ministerului Culturii. Eu nu pot să cred că un aviz al Ministerului Culturii ar putea să prevadă mochetă pe pardoseala care era cu siguranţă mozaic sau piatră sau parchet, ceea ce se punea la vremea respectivă. Nu pot să cred că lambriurile de lemn au fost înlocuite, cu avizul Ministerului Culturii, cu lemn stratificat laminat, prins în nişte şine de metal, cu şuruburi la vedere”, a adăugat Roxana Wring, care a condus, din 2009, ProDoMo, asociație care militează pentru protejarea patrimoniului arhitectural.

roxana-wring„Nu este vorba despre o restaurare. Chiar dacă n-ar fi monument istoric, calitatea lucrărilor este sub orice critică. Pe culoare s-a pus gresie foarte alunecoasă, lucioasă. S-a înlocuit toată tâmplăria. Vă daţi seama, tâmplăria interioară este… era foarte valoroasă, am vrea şi noi să ştim unde s-a dus. Au înlocuit toate ferestrele, cu PVC, cu termopan. Poate că unele nu puteau fi recondiţionate, dar bineînţeles trebuiau copiate identic, este totuşi unul dintre cele mai importante imobile din acest oraş. Arată şocant!”, a încheiat consiliera USR.

Lucrările la clădirea Primăriei Capitalei, realizată pe baza proiectului arhitectului Petre Antonescu, au început din 2010 și a costat 28 de milioane de euro, după mai multe majorări de buget, la care se adaugă costurile chiriei plătite de instituție pentru sediul temporar, care s-au ridicat la peste 20 de milioane de euro în cei șase ani.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Roxana Wring, USR: Primăria Capitalei arată „șocant” după renovare. Interiorul clădirii-monument istoric a fost „modernizat”

  1. Horia

    „Lucrările la clădirea Primăriei Capitalei, realizată pe baza proiectului arhitectului Petre Antonescu, au început din 2010 …”

    va rog aveti grija la limba romana! Se intelege ca arhitectul care a renovat cladirea in 2010 ar fi… Petre Antonescu! nu se poate asa.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *