Lucian Davidescu

Țiriac a pierdut procesul la CEDO împotriva României, legat de un articol de presă despre datoriile sale la stat

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins marți cererea omului de afaceri Ion Țiriac, care a acuzat că i-a fost încălcată viața privată după apariția unui articol economic, scrie Libertatea.

Omul de afaceri s-a adresat CEDO după ce a pierdut procesele din România legate de publicarea în anul 2010 a unui articol în ziarul Financiarul, numit „Cincisprezece multimilionari și datoriile lor de un sfert de miliard de lei către stat – Rețeta succesului în afaceri este garantată atunci când afacerile sunt finanțate din fonduri publice sau nu se plătesc taxele”.

La momentul respectiv, redacția Financiarul era condusă de Gabriela Firea. Ulterior, ziarul a intrat în insolvență. Articolul respectiv nu poate fi găsit în prezent pe site.

Sorin Manea, jurnalistul care a publicat articolul, a declarat pentru Libertatea că o vreme i-a fost greu să-și găsească de muncă, din cauza faptului că șefii redacțiiolor aveau rețineri în a-l angaja pe un jurnalist care se află în proces cu cel mai bogat român.

Manea a câștigat procesul pe fond în 2013 și în apel în 2015, apoi a mai durat încă doi ani până când și-a recuperat cheltuielile de judecată de la miliardar.

„Nu am mai putut să fac nimic pe numele meu, gândindu-mă că într-o zi poate să vină miliardarul țării și să-mi ia tot ce am agonisit. Nu-i doresc nimănui să treacă prin așa ceva. Și cred că o problemă este și faptul că nu există sindicate în presă, nu există forumuri reprezentative pentru noi, nu există sprijin al breslei”, spune Manea.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Țiriac a pierdut procesul la CEDO împotriva României, legat de un articol de presă despre datoriile sale la stat

 1. Gabriel Rădeanu

  În anul de grație 2021 toți și toate există… „trăiesc” doar la stânga din punct de vedere ideologic.
  În următoarea decadă dreapta clasică va intra în ilegalitate la modul oficial.Viata privată va deveni un moft și interesul comunității va fi axis mundi,coloana vertebrală a tuturor ideologiilor.
  Așa că nu e de mirare decizia CEDO…

  Reply
 2. Jean

  Un moș acru, nesimțit și răzbunător.
  CTP și alți apărători ai jurnalismului, asociațiile lor, ce-au făcut? Au pus câte 10 Ron pe lună pentru Sorin Manea?
  Jeg, jeg, jeg.

  Reply
 3. Dumitru

  De ce s-ar priva Tiriac ? In absenta unui stat de drept stabil, fiecare incearca sa obtina cat mai mult, chiar daca nu e legal. Nici nu poti sa-i condamni, din punct de vedere moral. Din fericire pentru jurnalist, Tiriac nu e foarte bine afiliat sistemului securist, si deci nu poate profita de influenta securista. Dealtfel, vad ca incepe sa-si mute afacerile din Romania (si-a cumparat cica un conac de vanatoare in Namibia).

  Reply
 4. TILICA

  LUCIANE inainte de a scrie articolul de presa pentru CLARIFICAREA situatiei trebuia sa-l interoghezi si pe VULPEA ….cea sireata….DOI SI UN SFERT……

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *