Romania Curată

Tăriceanu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Vezi care sunt declarațiile care i-au creat probleme președintelui Senatului

Președintele Senatului a fost trimis în judecată joi pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului în urma declarațiilor pe care le-a dat în calitate de martor în dosarul retrocedării Fermei Băneasa. Dosarul a fost deschis de DNA, după ce Călin Popescu Tăriceanu a declarat în fața magistraților că nu a avut cunoștință despre retrocedarea suprafețelor de teren de la fosta fermă regală de la Băneasa către Paul Philippe al României.

Alături de Călin Popescu Tăriceanu a mai fost trimis în judecată și Dorin Marian, fostul șef al Cancelariei premierului tot în legătură cu declarațiile date de aceștia în Dosarul Fermei Băneasa.

Potrivit procurorilor, în data de 15 aprilie 2016, Călin Popescu Tăriceanu „a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri”, anunţă DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Călin Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton „a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin şi Truică Remus, în contextul menţionat mai sus, întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate mai sus şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate”.

În acelaşi context, spun procurorii, preşedintele Senatului ar fi declarat că nu a avut o relaţie apropiată cu Marius Marcovici, „ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”.

În ceea ce îl priveşte pe Dorin Marian, procurorii spun că în contextul declaraţiei pe care a dat-o în aceeaşi cauză, la data de 28 aprilie 2016, „a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu angajarea lui Marcovici Marius Andrei, în calitate de consilier personal la Cancelaria primului ministru Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, urmare a înţelegerii acestuia din urmă cu Tal Silberstein. De asemenea, inculpatul Marian Marius Dorin, a afirmat în mod nereal că nu cunoştea activitatea şi atribuţiile de serviciu ale lui Marcovici Marius Andrei, în condiţiile în care acesta din urmă era cunoscut în cercurile politice ca „omul lui Tal””.

Reamintim că pe 18 mai Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimiși în judecată de DNA pentru retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *