Romania Curată

START! Premiile România Curată 2015. Vezi propunerile pentru categoria ”Supraviețuitor fruntaș” și trimite-ne și nominalizările tale

Premiile România Curată își propun să popularizeze politicienii, instituțiile publice, magistrații, funcționarii publici sau cetățenii care s-au distins în mod deosebit, fie în sens negativ, fie în sens pozitiv pe parcursul unui an. Categoriile le cunoașteți deja – ”Supraviețuitor fruntaș”, ”Intelectualul de aur”, ”Pericol legislativ în acțiune”, ”Traseistul anului”, ”Cea mai activă instituție în exercitarea bunei guvernări”, ”Curaj în exercitarea justiției” și ”Implicare civică”. Începând din acest an, inaugurăm și categoria ”Inovație în corupție”. În această săptămână vă prezentăm câteva dintre propunerile redacției România Curată (astăzi, la categoria ”Supraviețuitor fruntaș”). Așteptăm însă și propunerile voastre la toate categoriile din ”competiție”, fie la secțiunea comentarii (mai jos), fie pe adresa contact@romaniacurata.ro. Listele finale cu nominalizări (selectate de redacția RC) vor fi publicate la începutul lunii ianuarie, câștigătorii urmând să fie desemnați pe baza votului cititorilor.

***

Vezi aici nominalizările și câștigătorii Premiilor România Curată 2014

***

Supraviețuitor fruntaș (nominalizări preliminare RC)

Teodor Baconschi – Lăudacul Elenei Udrea și traseistul Teodor Baconschi a reușit excepționala performanță să devină iarăși un diplomat apolitic demn de casă RAAPPS (conform Adrianei Săftoiu, are o problemă locativă…). După ce a traseizat prin minim trei partide și facțiuni de partide (i s-au considerat probabil concediu din neutralitatea diplomatică). Conform declarației sale catre Mediafax, el este „diplomat de carieră, cu toate «scrisorile de acreditare» imaginabile” (chiar imaginabile?) și se va ocupa cu implementarea proiectelor incluse în Strategia UE pentru Regiunea Dunării, dar să facă bine MAE să sară cu ceva mai de Domane ajută, orice altă misiune, fie în Centrala MAE, fie în reţeaua noastră externă. Ajutați-l votându-l supraviețuitor fruntaș.

Gheorghe Firczak, deputat minorități – e din anul 2000 în Parlament ca reprezentant al rutenilor, minoritate care nu mai există oficial (la recensământul din 2002 erau 262, la cel din 2011 nu mai apar); în 2008 a ajuns în Parlament cu 175 de voturi, iar în 2012 cu… 150 de voturi. Abonatul rutean la Parlament e capabil să supraviețuiască extincției comunității reprezentate, asta și grație ”blănurilor” cu care s-a acoperit (și descoperit) ca fost turnător, ”revoluționar”, traseist și incompatibil. Deranjat în hibernarea lui parlamentară de niște cetățeni care i-au cerut să voteze o lege (legea anti-cianură), s-a apucat să-i numească ”penibili” și ”nesimțiți” (vezi aici).

Dan Mihalache, șeful Cancelariei prezidențiale – care deși a inaugurat poziția ”odihnă la orizontală” în întâlnirile diplomatice, a rezistat și în poziții mai solicitante fără să fi rezolvat problema prohibiției în incinta prezidențială.

Liviu Dragnea – frâna motoarelor din guvernul Ponta, pentru că a reușit eliminarea motoarelor și promovarea frânei ca reforma a partidului.

Anghel Stanciu, deputat de Iași – condamnat penal pentru conflict de interese, e și președintele Senatului Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași; a declarat că atâta timp cât instanța nu a decis așa ceva, el nu vede de ce și-ar da demisia din funcția de deputat și nici din cea de președinte al Senatului Universității. „Nu am luat în calcul demisia până la noile alegeri, fiindcă Parchetul a solicitat în apelul său interdicția de a ocupa orice funcție publică și acest lucru a fost respins de către judecători. Nu cred că o interdicție care a fost respinsă de judecători poate fi cuplată altcumva, cu altceva” (vezi aici).

***

Fă și tu propuneri (la secțiunea ”comentarii” sau pe adresa contact@romaniacurata.ro) pentru categoria ”Supraviețuitor fruntaș”, dar și pentru celelalte categorii: ”Supraviețuitor fruntaș”, ”Intelectualul de aur”, ”Pericol legislativ în acțiune”, ”Traseistul anului”, ”Cea mai activă instituție în exercitarea bunei guvernări”, ”Curaj în exercitarea justiției” și ”Implicare civică” și ”Inovație în corupție”. 

***

Vezi aici nominalizările și câștigătorii Premiilor România Curată 2014

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “START! Premiile România Curată 2015. Vezi propunerile pentru categoria ”Supraviețuitor fruntaș” și trimite-ne și nominalizările tale

 1. eduard m

  L-ati uitat pe Dan Cristian Mirescu, asta de si-a schimbat numele ca s aramana in furntea comisiei de facut programe la Ministerul Edcatiei, poate si-l ia Androneasca la ea.

  Reply
 2. LUPU Ionel

  Nu trebuie uitata deputata CRISTINA NICHITA din Iasi, cea care habar nu are de botanica si dendrologie…, dar a initiat masura replantarii a 10.000 de tei in alte spatii verzi iesene, exceptand bulevardul Stefan cel Mare, ca o compensare pentru cei 141 tei maturi si sanatosi taiati de catre Primaria Iasi…Aceasta modista si-a permis sa afirme ca dupa varsta de 40 de ani, TEII TREBUIE TAIATI, pentru ca au putregai in tulpina …. desi in padurew, teii sunt exploatati la varsta de 100-120 de ani… Din cei 10.000 de tei propusi spre plantare (niste prajini cu diameter de cca 2 cm), au fost plantati 7.000 bucati, dintre care 80% s-au uscat… In plus, aceasta „politiciana tupeista” a acuzat grupul „IASUL IUBESTE TEII” ca a fost S T I P E N D I A T de catre opozitie, pentru a-l da jos de pe scaun pe primarul Gheorghe Nichita…. Ori Gh. Nichita a fost obligat de catre Justitie sa paraseasca Primaria din cauza amantei si a dijmei de 10%….. Aceasta deputata n-a facut absolut nimic pentru Iasi(apropos si de autostrada Iasi-Tg. Mures…)

  Reply
 3. LUPU Ionel

  Trebuie schimbata toata garniture seaca de senatori si deputati de Iasi, pe care ii platim din impozitele noastre si nu fac ABSOLUT NIMIC pentru Judetul Iasi ……. Moldova a ramas in urma celorlalte provincii si din cauza acestor NEISPRAVITI……. Nici autostrada Iasi – Tg. Mures, nici Spital Regional de Urgente, nici investitori straini in judetul nostrum…… si atunci de ce sa mai platim acesti parlamentari de 2 lei ?????????……

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *