Romania Curată

Sevil Shaidehh, fosta înlocuitoare a lui Dragnea la Ministerul Dezvoltării, propusă premier de PSD și ALDE

Sevil Shaidehh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după consultările cu preşeddintele Iohannis, potrivit News.ro. El a adăugat că, dacă va fi desemnată, aceasta va fi premierul României, iar el va fi „responsabilul politic”.

 

„Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma „deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei „condamnări nedrepte” şi a unei „legi neconstituţionale”.

Preşedintele PSD a spus că a trebuit să ţină cont de dorinţa de a face o propunere care să îi dea garanţia că îndeplineşte câteva condiţii: că e un om care munceşte, ştie, are determinare, să aibă încredere toatală în persoana respectivă şi să îi dea posibilitatea ca el să îşi asume în continuare răspunderea pe acţiunile guvernamentale.

Cine este Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh a fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta în 2015, după ce Liviu Dragnea s-a retras din cauza condamnării penale. Ea a fost, timp de aproape 20 de ani, director de servicii în CJ Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a fost secretar de stat în acel minister, potrivit Mediafax.

Sevil Shhaideh are 51 de ani și a absolvit, în 1987, Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea ar fi obţinut specializările de expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din SUA, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Între 1987 și 1991 a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa.

Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Din anul 2000 este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu. De fapt, întrucât este de religie musulmană, cei doi politicieni, cunoscuți mai ales pentru problemele lor penale, i-au fost martori, nu nași.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Sevil Shaidehh, fosta înlocuitoare a lui Dragnea la Ministerul Dezvoltării, propusă premier de PSD și ALDE

 1. Ana Popescu

  Extras di cv lui Sevil Shaiddeh:
  „10/01/2001 – 11/02/2001
  Titlul calificării obţinute – Manager ONG
  Principalele materii/competenţe ocupaţionale:
  Funcţionarea asociaţiilor din administraţia public locală, elaborare bugete, lobby şi
  formulare de amendamente legislative
  Denumirea şi tipul organizaţiei care asigură educaţia şi perfecţionarea:
  USAID (Organizaţie Internaţională), Washington DC (SUA)”
  Ce nu inteleg:
  Ce legatura are Titlul calificarii Manager Organizatie Neguvernamentala (drept privat) cu
  competenta pe Adminstratie Publica locala (drep public)!!!???

  Reply
  • Irina C.

   M-aș gândi că principala țintă a unui manager de ONG este administrația pe care încearcă să o influențeze, ca atare funcționarea ei, modul în care sunt elaborate bugetele și cum formulezi o propunere de amendament în organe precum consiliile economice și sociale sunt cunoștințe destul de coerente cu specializarea. Desigur, speculez, dar nu e absurd în sine.

   Reply
 2. Ioan Botezatorul

  Declinul Natiunii Romane
  Nu cunosc si nu contest experienta si activitatea profesionala, precum si calitatile personale ale d-nei. Sevil Shaiddeh.
  Intrebarea fireasca pe care si-o pun in mod justificat milioane de romani crestini care nu si-au pierdut speranta intr-o natiune crestina, suverana, independenta, libera si prospera este ca oare nu mai sunt români capabili să conducă România?
  Binenteles ca sunt. Numai ca prin lovitura de stat din decembrie 1989, tradatorii de neam si tara au pus tara la dispozitia fortelor oculte interesate de decimarea Natiunii Romane.
  Numirea de catre un personaj malefic, Liviu Dragnea, care in mod surprinzator a fost decorat anterior de BOR, pentru asa zise merite aduse credintei ododoxe, a d-nei Sevil Shaiddeh pentru functia de sef al guvernului nu reprezinta decat o continuare a declinului Natiunii Romane, inceput in decembrie 1989.
  Cred ca toti romanii responsabili de soarta natiunii si-a dat seama de adevarata fata a lucrurilor, iar mai devreme sau mai tarziu, asa cum spunea actorul patriot Dan Puric, Natiunea Romana va gasi mijlocele prin care sa sfarme jugul in care am fost ingenunchiati.
  In ce o priveste pe d-na Sevil Shaiddeh ii recomand sa refleteze cu intelepciune la consecintele acceptarii numirii pe aceasta functie pentru intreaga Natiune Romana.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *