Romania Curată

Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea, șefii grupurilor parlamentare ale PSD din Senat și Camera Deputaților

Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae au fost propuși, de preşedintele PSD Liviu Dragnea, pentru o perioadă temporară, pentru funcţiile de lideri de grup la Camera Deputaţilor, respectiv Senat. Conducerea definitivă a grupurilor va fi stabilită până la sfârşitul lunii ianuarie, a mai spus șeful PSD, citat de News.ro

„Vor fi nişte oameni numiţi în nişte funcţii, lideri de grup, preşedinţi de comisii şi alte poziţii în Parlament pe o perioadă temporară, până când vom avea discuţia finală, la sfârşitul lunii ianuarie, când vom avea numiri cât de cât definitive pentru prima sesiune parlamentară”, a spus Liviu Dragnea la o reuniune la Parlament cu toţi senatorii şi deputaţii PSD. „Ca lider de grup pentru a intra efectiv în proceduri la Camera Deputaţilor îl propun pe Eugen Nicolicea, la Senat pe Şerban Nicolae”, a adăugat liderul PSD.

Cei doi parlamentari au apărut pe Lista Neagră a României Curate, pentru inițiative legislative controversate. Șerban Nicolae a fost promovat de Cătălin Voicu, avocatul PSD care aranja sentinţe prin şpagă la Curtea Supremă, condamnat definitiv pentru corupţie. El a fost evacuat, în martie 2016 dintr-un imobil RAPPS pe care îl ocupa abuziv şi obligat să plătească peste 25.000 de euro.

A fost acuzat, de asemenea, că a cerut să îi plătească chiria Senatul, deși este bucureștean și avea casă în Ilfov. Șerban Nicolae a fost inițiatorul activ al unor proiecte de lege care ar fi făcut mai dificilă munca DNA în beneficiul celor acuzaţi de corupţie.

La rândul său Eugen Nicolicea, întors la PSD de la UNPR, este autor al unor modificări legislative controversate, cu caracter autoritar sau îngreunînd munca DNA. De asemenea, presa a scris că deputatul Nicolicea a afirmat , într-o emisiune TV, că procurorii anticorupție ar trebui excomunicați pentru că au îndrăznit să-i cheme la sediul DNA pe doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea, șefii grupurilor parlamentare ale PSD din Senat și Camera Deputaților

 1. Scipio Africanul

  Nu e deloc de mirare. Unul din obiectivele de importanta vitala ale conducerii PSD, mai ales ale presedintelui, este contracararea luptei anticoruptie care, DEOCAMDATA, nu poate fi stopata, dar poate fi obstructionata. Marea nenorocire consta in aceea ca alegatorii romani, indolenti cum ii stim, au incurajat – la votul recent – aceasta atitudine a PSD. Se pare ca alegatorul roman inca asteapta ca altcineva sa resolve problemele vitale ale tarii, eventual cu mila cerului in prim plan, asa incat nu trebuie sa ne mire opinia apparent de ridicol profund (daca n-at fi de o jenanta obtuzitate) de a excomunica pe cei care au chemat la ancheta pe ierarhii-fara-Dumnezeu ai BOR. In fond, in bun PSD-ist trebuie sa incerce a-l incanta, cumva si pe Dumnezeu, chiar incalcandu-i poruncile. Motivatia, este, probabil aceea ca trebuie sprijinita cu orice mijloace sfanta Biserica, chiar si prin negarea principiilor implicite in cele 10 porunci. Cei care fac asta, PSD-ishtii de frunte, adica, nu-si dau seama ca ei neaga fara drept de apel inseshi invatzaturile Mantuitorului. dar ce conteaza asta ! Important este sa obtzii sprijinul shefilor religioshi, manipulantzi versatzi ai duhului crestin al maselor… ca doar de-aici ies voturile numeroase. In aceste conditzii, de ce sa nu incerci sa furi de la popor, mintzind ca nu ai unde sa locuieshti in Bucuresti si sa incarci bugetul public cu cheltuieli nemeritate… mai ales daca ai spirit de avocet razbatator ? L-a mustrat vreun ierarh pe distinsul senator pentru ca a procedat asa ? Astept momentul cand se va intampla asa ceva, fiindca am convingerea ca aceasta asteptare ma poate conduce chiar la… nemurire.

  Reply
 2. brudariu

  F.bine propunerea de PrimM. Dar 3 probleme :
  1. sa conduca cu mana de fier Guvernul ca sa realizeze Programul propus de psd.
  2.Dragnea pe perioada de 2 ani cu un grup restrans sa formeze un „guvern din umbra” care sa monitorizeze activitatea Guvernului si sa corecteze imediat derapajele care ar pune piedici realizarii Programului.
  3. Toti membri psd sa treaca greul examen al renuntarii la mentalitatea de politician balcanic (spaga, traseism, coterie de interese, intrigi, =adica sa devina solidari cu conducerea psd).

  Reply
 3. Scipio Africanul

  Doar 3 problem ? Eu vad mai multe si reale.
  1. Programul PSD este, de fapt, o abureala politica, atata vreme cat ECONOMIA ROMANEASCA merge asa cum merge. In plus, nu exista nici-un pesedist de frunte si cu acces la puterea reala care sa se poata lauda cu realizari economice prin merite proprii, asa cum este, de exemplu, Donald Trump (a carui avere a fost construita pe o istorie de familie si pe priceperea sa proprie in afaceri).
  2. „guvernul din umbra” al PSD pur si simplu nu poate sa existe cata vreme Dragnea are doar o singura dorinta, aceea de a fi unicul monarh jucator al tarii (a spus-o chiar el, nu direct, ca o scapare verbal sau nu).
  3. Este cel putin ridicola cerinta a 3-a. La ce va asteptati, ca niste membri de partid cu gandire de gashka comunista sa devina, totzi, in soi de sfintzi pavel, convertitzi, brusc, pe drumul Damascului ? Mai vazut-ati undeva, in lumea moderna (nu in legendele biblice) asa ceva ? Tocmai pentru ca toti membrii PSD sunt deja solidary cu conducerea partidului, ei nu pot sa se tarnsforme decat, cel mult, momentan, sa „aspire-acum la cimpanzeu”.
  Suntetzi, foarte probabil, in pesedist fanatic; ce poate iesi, bun, din asta ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *