Romania Curată

Semne bune pentru ONG-uri anul 2020 are! Active Citizens Fund România lansează 8 apeluri de proiecte

La 30 de ani de la renașterea societății civile în România se deschide cel mai mare program instituțional dedicat acesteia: 26.493.800 Euro finanțare pentru ONG-uri prin 8 apeluri de proiecte lansate săptămâna trecută de Active Citizens Fund România pentru organizațiile neguvernamentale din România, ca parte a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Cele 8 apeluri de proiecte contribuie la obiectivul general al programului, acela de a consolida societatea civilă şi cetăţenia activă şi de a creşte capacitatea grupurilor vulnerabile. În acelaşi timp, apelurile publicate azi urmăresc consolidarea relaţiilor bilaterale cu organizaţii din Statele Donatoare: Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Active Citizens Fund România îşi afirmă astfel sprijinul pentru proiecte care contribuie la consolidarea culturii democratice a cetăţenilor, conştientizarea civică, protejarea drepturilor omului şi promovarea tratamentului egal. Sunt încurajate demersuri ale organizaţiilor neguvernamentale pentru promovarea implicării cetăţenilor în procesul decizional la nivel naţional și local şi pentru incluziunea grupurilor vulnerabile.

Apelurile lansate azi acoperă o arie largă de domenii și activități, astfel:

  • Apel #1 – Participare civică în zone insuficient deservite
  • Apel #2 – Educaţie şi implicare civică
  • Apel #3 – Activism civic și advocacy
  • Apel #4 – Conştientizare privind drepturile omului şi tratament egal
  • Apel #5 – Sprijin strategic pentru drepturile omului şi tratament egal
  • Apel #6 – Mobilizarea grupurilor vulnerabile din zone insuficient deservite
  • Apel #7 – Acţiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile
  • Apel #8 – Dezvoltarea comunităților rurale interetnice

O atenţie specială va fi acordată unor domenii considerate de importanță majoră în România: mediu și schimbări climatice; egalitate de gen și violență bazată pe gen; combaterea încălcării drepturilor omului şi a discriminării romilor; creşterea capacităţii şi incluziunea romilor.

Solicitanţii eligibili sunt exclusiv organizațiile neguvernamentale și non-profit (ONG) înfiinţate legal în România. Este puternic încurajat parteneriatul atât cu alte organizații neguvernamentale (care pot fi din acelaşi domeniu de activitate sau din alte domenii complementare), cât şi cu alţi stakeholderi (autorităţi locale sau centrale, companii, alte entităţi publice sau private). De asemenea, este încurajat parteneriatul cu entităţi din statele donatoare.

Bugetul total al celor 8 apeluri este de 26.493.800 Euro. Finanțarea proiectelor se va acorda sub formă de grant (finanţare nerambursabilă), în urma unui proces de selecţie. În cadrul programului sunt disponibile mai multe tipuri de granturi, cu valori cuprinse între 5.000 şi 250.000 Euro.

Procesul de aplicare se va deschide în data de 9 ianuarie 2020 și va avea loc exclusiv online, pe o platformă dedicată. Există diferite termene limită pentru aplicare, în funcție de fiecare apel, cel mai apropiat dintre acestea fiind 11 martie 2020.

Detalii suplimentare despre fiecare apel, precum și despre program sunt disponibile pe pagina web www.activecitizensfund.ro/apeluri. Pentru a ușura selectarea celui mai potrivit apel, Operatorul de Fond a realizat o hartă a apelurilor, disponibilă la www.activecitizensfund.ro/harta-apelurilor.

*Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: iuliana.rada@fdsc.ro / 0749.088.885


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *