Romania Curată

Șeful Ordinului Arhitecților București, Șerban Sturdza: În parcul Romniceanu, arie protejată, se construiește un pationar fără autorizație

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a anunţat pe Facebook, că a depus o plângere la Poliţia Capitalei în legătură cu construirea ilegală, fără consultarea cetăţenilor şi fără anunţ, a unui patinoar în Parcul Romniceanu din București, arie protejată.

„Distinsa Doamna Primar General al Capitalei,

Incep prin a va ura Craciun fericit dumneavoastra, celor dragi si colaboratorilor apropiati. Cum e la dumneavoastra in Voluntari, ninge? Ca in orasul nostru, in Bucuresti, e soare si vreme buna.

Probabil ca va intrebati ce l-a apucat pe presedintele OAR Bucuresti de nu sta linistit de Craciun. In cazul in care ma banuiti de islamism sau ateism, va inselati naprasnic! Vedeti domnia voastra, in calitate de Primar General al Bucurestilor, ar trebui sa stiti ca nu toti bucurestenii au sarbatori fericite.

Spre exemplu, cotroceam astazi prin Cotroceni si, ce sa vezi? Vad ca s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hotii, ci de Craciun, ca mafiotii. Fara nici o autorizatie afisata conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar in parcul Romniceanu, arie protejata, de altfel. Si fara consultarea obligatorie a cetatenilor si fara acordul Directiei de Cultura a Municipiului Bucuresti. Cazul e tipic de ghinion, caci nu toata lumea hiberneaza de Craciun, intre doua sarmale si un carnat. Locuitorii vegheaza. Iar eu mi-am permis, in calitate de presedinte al OAR Bucuresti, sa merg in prima zi de Craciun si sa depun o plangere la Politia Capitalei.

Nu stiu daca aveti zone protejate in Voluntari. Dar in Bucuresti, va anunt ca ele exista. Si chiar sunt protejate. Si este un delict sa te atingi de ele fara toate autorizatiile. In caz ca starea va permite, v-as ramane recunoscator daca ati face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Intre noi fiind vorba, nici Ceausescu nu si-a permis sa demoleze in Bucuresti de Sfintele Sarbatori.

Cu scuzele de rigoare ca nu am putut sa va fac un alt cadou de Mos Craciun, va rog sa luati act de sesizarea mea facuta la politie si astept, daca asta nu va tulbura prea rau buna dispozitie, sa faceti ceva. Daca puteti. Cat nu e prea tarziu. A, si sa nu uit. OAR Bucuresti asteapta in continuare un raspuns la adresele fara de raspuns.”

Ordinul Arhitecților București publică, pe un site dedicat, 20 de adrese către primarul Gabriela Firea la care nu a primit nici un răspuns.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Șeful Ordinului Arhitecților București, Șerban Sturdza: În parcul Romniceanu, arie protejată, se construiește un pationar fără autorizație

  1. Adrian

    Mai rămâne să vină IMGB să facă ordine, după ce minerii i-ar arăta, în prealabil, acestui domn cu barbă cum se plantează floricele în parcul cu pricina.

    Betonul ăla ar trebui să aibă anumite proprietăți (cel puțin în hârtii) și d. arhitect poate să-i roage pe omologii de la colegiul diriginților de șantier să-l lămurească cine supervizează lucrarea și, de ce nu, cine produce, unde și în ce cantități materialele trebuincioase.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *