Romania Curată

Şeful DGA Prahova, reţinut pentru fapte de corupţie, a scăpat de prima noapte de arest

Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, reţinut luni de DNA pentru fapte de corupţie, şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi la Spitalului Judeţean Ploieşti.

Comisarul şef Constantin Ispas, care de câţiva ani conduce Serviciul Judeţean Anticorupţie din Direcţia Generală Anticorupţie, a fost scos luni noapte din sediul DNA Ploieşti, fiind transportat în arestul Poliţiei Judeţene Prahova, situat în municipiul Câmpina.

Medicul care i-a evaluat lui Ispas starea de sănătate înainte de a fi introdus în arest, conform procedurilor standard, a constatat că acesta are nevoie de investigaţii medicale, întrucât ar putea avea probleme cardiace.

În acest condiţii, şeful DGA Prahova a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde a stat aproape trei ore.

Medicii de la spital au constatat însă că starea de sănătate a şefului DGA Prahova nu necesită internarea, iar marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, el a fost dus direct la biroul său din Ploieşti, pentru a asista la percheziţiile făcute de procurorii DNA.

Comisarul șef Constantin Ispas este acuzat de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită,  folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,  spălare a banilor, cercetare abuzivă.

Conform procurorilor, Ispas, „folosindu-şi influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, a acţionat pentru  obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membrii ai cercului său relaţional.

Astfel, în perioada 2010-2014, Ispas Constantin a intervenit la nivelul unor funcţionari cu atribuţii de control, în scopul protejării activităţii comerciale a unor firme (S.C. CORYDOB PECO SERV S.R.L. Poiana Câmpina, S.C. SANDCOMPANY S.R.L. Ploieşti, S.C. RINENERGY IMPEX S.R.L. Focşani şi S.C. VIACOM INVESTEC MD MIDWEST S.R.L. Focşani, încasând periodic, diverse sume de bani, prin intermediul S.C. NIROS COM S.R.L. Popeşti, com. Brazi, jud. Prahova, CUI 14838539, societate ai cărei asociaţi sunt  fratele său, ISPAS ION cu domiciliul în com. Brazi, sat. Băteşti, str. I.L. Caragiale, nr. 3, jud. Prahova, (persoană ce îndeplineşte şi funcţia de administrator) şi fiul său ISPAS MIHAI-CONSTANTIN, domiciliat în com. Brazi, sat. Băteşti, str. I.L. Caragiale, nr. 3, jud. Prahova, respectiv prin intermediul S.C. MILARASI S.R.L. Bucov, sat Pleaşa, jud. Prahova, CUI 15857148, administrată de fratele său, Ispas Ion.Pentru a da o aparentă legalitate plăţilor efectuate către aceste societăţi, sunt înregistrate  în evidenţele contabile documente reprezentând operaţiuni comerciale nereale (fictive) privind prestarea unor servicii între părţi, acte de comerţ ce în realitate nu au avut loc“, explică surse judiciare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Şeful DGA Prahova, reţinut pentru fapte de corupţie, a scăpat de prima noapte de arest

  1. TITEL

    Daca in Ro ar Merge lucurile normal s-ar face o verificare a carierei lui ISPAS MIHAI-CONSTANTIN, si s-ar descoperi ca acest omnivor nu avea ce cauta in politie sau in vreo functie publica. CA EL SUT 80% DINTRE COLEGII SAI.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *