Romania Curată

SE CERE ARBORAREA STEAGULUI ISRAELIAN ÎN SEMN DE SOLIDARITATE

SCRISOARE DESCHISĂ 

Președintelui României, Domnului Klaus Iohannis

Prim-ministrului României, Domnului Florin Cîțu

Președentei Senatului României, Doamnei Anca Dragu

Președintelui Camerei Deputaților, Domnului Ludovic Orban

Primarului General al Capitalei, Domnului Nicușor Dan

Primarului Mun. Timișoara, Domnului Dominic Fritz

Primarului Mun. Iași, Domnului Mihai Chirica

Primarului Mun. Cluj-Napoca, Domnului Emil Boc

Grupului parlamentar de prietenie Romania – Israel

– Apel pentru manifestarea solidarității poporului român cu poporul israelian –

Subsemnații, cetățeni ai României și prieteni ai Statului Israel, vă rugam să luați în considerare  manifestarea solidarității Statului și poporului român cu Statul și cetățenii israelieni, aflați de o  săptămână sub un baraj de peste 3000 de rachete lansate de grupările teroriste ‘Hamas’ și ‘Jihadul Islamic Palestinian’.

Sute de mii de cetățeni israelieni sunt originari din România, mulți dintre aceștia având și cetățenie  română. Aceștia citesc presa de limba română, creează opere literare în limba română și sunt profund atașați de România.

State cu o mult mai redusă ‘diasporă’ aflată în Israel, precum Austria, Cehia sau Slovenia (a se vedea  exemplele și fotografiile de mai jos) au arătat în mod public atașamentul lor pentru Israel, aflat, încă de la reînfințarea unicului stat al evreilor, sub spectrul anihilării.

Scopul, declarat în mod explicit (vezi ‘Carta Hamas’) al grupărilor teroriste care au atacat Israelul în aceste zile este acela de a distruge Statul Israel. România trebuie să arate faptul că înțelege distincția clară intre un stat democratic și responsabil (Statul Israel) și o mișcare teroristă (recunoscută că atare atât de Statele Unite cât și de UE – implicit și de România).

Propunem un gest simbolic, însă de adâncă semnificație: ridicarea drapelului israelian, în semn de  solidaritate, pe clădirile Președinției României, a Parlamentului României, a Guvernului României, a  Primăriei Generale a Capitalei, precum și a Primăriilor marilor orașe, asa cum au procedat Guvernele  Austriei, Republicii Cehe, Sloveniei, municipalitățile din Munchen și Wurtzburg (Germania) etc.

România trebuie să arate, în mod neechivoc, că sprijină partenerul său strategic, Israelul – în aceste  momente de grea cumpănă.

Cu deosebit respect, vă mulțumim!

Prof. Univ. Dr. Gabriel Andreescu (Universitatea de Vest, Timisoara)

Vartan Arachelian (ziarist și scriitor)

Bogdan Șerban Iancu (realizator TVR)

Conf. Univ. Dr. Adrian Niculescu (Facultatea de Științe Politice, SNSPA Bucuresti)

Prof. Univ. Dr. Victor Neumann (Universitatea de Vest, Timișoara)

Tiberiu Roth (Președinte, Asociatia Sionista din România)

Dr. Andrei Schwartz

Prof. Univ. Dr. Michael Shafir (Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca)

Prof. Univ. Dr. Stelian Tănase (Facultatea de Științe Politice, Universitatea București)

Austria 

Cehia

Slovenia

Germania


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “SE CERE ARBORAREA STEAGULUI ISRAELIAN ÎN SEMN DE SOLIDARITATE

 1. 1984

  Sunt curios dacă în țările care au arborat deja drapelul, acest lucru s-a făcut ca răspuns la o scrisoare sau n-au dormit pe ei consilierii.
  (Către tovarășii din Securitate care au participat la instruirea ciracilor lui Arafat (Yasser): voi nu trebuie, rămâneți liniștiți la locurili voastri și continuați afacerile! Tot înainte!)
  În semn de reciprocitate, ar putea și marii bancheri să arboreze dobânzi mai omenești la împrumuturile lui Cîțu.

  Reply
 2. Un Om

  Inainte de a arbora tot felul de chestii pe cladiri, sa citim raportul Amnesty despre Israel si despre ocuparea ILEGALA a unor teritorii. Pentru ca in scrisorica unor omuleti de mai sus se spune ca Israelul este un stat democratic. Aiurea, este un apartheid.

  ISRAEL AND OCCUPIED PALESTINIAN TERRITORIES 2020
  Israel continued to impose institutionalized discrimination against Palestinians living under its rule in Israel and the Occupied Palestinian Territories (OPT). It displaced hundreds of Palestinians in Israel and the occupied West Bank, including East Jerusalem, as a result of home demolitions and imposition of other coercive measures. Israeli forces continued to use excessive force during law enforcement activities in Israel and the OPT. Israeli forces killed 31 Palestinians, including nine children, in the OPT; many were unlawfully killed while posing no imminent threat to life. Israel maintained its illegal blockade on the Gaza Strip, subjecting its residents to collective punishment and deepening the humanitarian crisis there. It also continued to restrict freedom of movement of Palestinians in the OPT through checkpoints and roadblocks. The Israeli authorities arbitrarily detained in Israel thousands of Palestinians from the OPT, holding hundreds in administrative detention without charge or trial. Torture and other ill-treatment of detainees, including children, were committed with impunity. The authorities used a range of measures to target human rights defenders, journalists and others who criticized Israel’s continuing occupation of the West Bank, Gaza Strip and Syrian Golan Heights. Violence against women persisted, especially against Palestinian citizens of Israel. The authorities denied asylum-seekers access to a fair or prompt refugee status determination process. Conscientious objectors to military service were imprisoned.

  Reply
 3. marius

  probabil cel Palestinian nu cel Israelian ca doar au fost omoriti zeci de copii palestinieni nu israelieni iar conflictul a pornit de la agresiunea Israelului ca sa nu-si piarda functia Bibi din cite am inteles din presa…
  deci ce treaba avem noi romanii cu acest conflict sulfuros?!

  Reply
  • para

   Bine spus Marius

   Eu as interzice orice manifestare publica de solidaritate cu oricare din partile din conflict pentru ingerintele in societatea europeana si strategiile de sabotare a culturii umaniste europene, a idealurilor din ce in ce mai subrede de transparenta, pluralism si democratie de la noi. Mai mult de atat, pentru orice influx de refugiati conectati la conflictul ala, as dori o analiza clara cost-beneficiu inainte de a face granita tzandari, de a investi bani pentru gazduirea unor militanti politico-religiosi si de a pune comunitatile locale in situatii imposibile. Jocurile astea se fac pe bani multi, iar cinismul cu care in orientul mijlociu isi omoara unii altora copiii pentru profit nu are nici o legatura cu drepturile omului pentru care s-au purtat atatea razboaie in Europa.
   Daca pentru nemti solidaritatea cu Israelul are legatura cu incapacitatea statului de a eradica rasismul si mentalitatile retrograde la atatia ani de la destructurarea Reichului, Romania cel putin si-a ispasit insutit pedeapsa pentru pacatele istorice iar tot ce se se intampla pe tema asta acum e ciorba reincalzita de coruptia alimentata de beligerantii din orient si de grupurile lor de lobby.

   RUSINE SEMNATARILOR !

   Reply
 4. ionas

  Ar trebui sa manifestam retinere si pudoare. Este vorba de un conflict intre ocupanti/ colonisti – israelieni si ocupati terorizati – palestinieni/arabi.
  Acestia din urma , fara drepturi si libertati in teritoriile ocupate dupa eazboiul din 1967 au fost tot timpul incitati de Israel prin exercitarea violentei asupra lor la a parasi teritoriul in care au trait ( inchisoarea lor)- solutia finala a Israelului pentru a il anexa fara locuitori. Cred ca lozinca ar fi un Israel mare ( promis de Dumnezeul evreilor) fara palestinieni/arabi

  De exemplu reunirea Crimeii cu Rusia a fost un proces transparent si democratic – referendum, acordarea de cetatenie cu drepturile si libertatile aferente.
  Traiasca pacea

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *