Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat, marti, firmele care au castigat licitatiile pentru constructia tronsoanelor de autostrada incluse in Coridorul IV Paneuropean: Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Printre castigatori se afla Grupul Romstrade (controlat de omul de afaceri Nelu Iordache), Spedition UMB si Tehnostrade (companii detinute de Dorinel Umbrarescu) sau Straco Grup SRL (fratii Alexandru si Ioan Horpos).
Contracte importante au primit austriecii de la Strabag si italienii de la Astaldi. Cu numai o zi in urma, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a amenintat compania Astaldi ca-i va rezilia contractul pentru modernizarea DN 79 Arad-Oradea, deoarece intarzie nepermis de mult finalizarea lucrarilor. De asemenea, Spedition UMB inregistreaza mari intarzieri in finalizarea tronsonului Moara Vlasiei-Ploiesti de pe viitoarea autostrada Bucuresti-Ploiesti.
Nelu Iordache va construi o partea a tronsonului Nadlac-Arad
Pentru proiectarea si executia autostrazii Nadlac-Arad, licitatia a fost castigata de asocierea formata din Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct (pentru Lotul 1 “Proiectare si executie autostrada Nadlac – Arad si Drum de legatura km 0+000 – 22+218”) si Alpine Bau GmbH (pentru Lotul 2 “Proiectare si executie autostrada Nadlac – Arad si Drum de legatura km 22+218 – 38+882”).
In cazul primului castigator, valoarea estimata a proiectului este 487 milioane de lei, iar oferta castigatoare a valorat circa 383 milioane lei.
In ceea ce priveste al doilea castigator, valoarea ofertei a fost de aproximativ 412 milioane lei, fata de peste 506 milioane lei, la cat era estimat initial.
Umbrareanu se va ocupa de autostrada Timisoara-Lugoj
Proiectarea si executia autostrazii Timisoara-Lugoj, Lotul 1 “Proiectare si executie autostrada Timisoara-Lugoj km 44+500 – km 54+000”, estimata la peste 266 milioane lei, a fost castigata de asocierea Spedition UMB SRL-Tehnostrade SRL-Carena SpA Impresa di Costruzioni, la o valoare de oferta de 210,4 milioane lei.
Totodata, pentru aceeasi autostrada, dar pentru Lotul 2 “Proiectare si executie autostrada Timisoara-Lugoj km 54+000 – km 79+625” la o valoare estimata de aproape 612 milioane lei, castigatoare a fost desemnata Asocierea Tirrena Scavi SpA-Societa Italiana per Condotte d”Acqua SpA-Cossi Costruzioni SpA. Valoarea ofertata si castigatoare a fost de circa 445,7 milioane lei.
Potrivit CNADNR, in cazul proiectarii si executiei autostrazii Lugoj-Deva, Lotul 1 “Proiectare si executie autostrada Lugoj-Deva km 0 + 000 – km 27 + 400” a fost distribuit Asocierii Tirrena Scavi SpA-Societa Italiana per Condotte d”Acqua SpA-Cossi Construzioni SpA, la valoare de aproximativ 681 milioane lei, la jumatatea estimariii initiale de 1,12 miliarde de lei.
Proiectarea si executia autostrazii Orastie – Sibiu vor fi realizate de catre patru castigatori, dupa cum urmeaza: Lotul 1 “Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 0+000 – km 24+110” de catre S.C. Strabag SRL (valoare oferta castigatoare de 551 milioane lei, fata de valoarea estimata de 814 milioane lei), Lotul 2 “Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 24+110 – km 43+855” de catre Asocierea Straco Grup SRL-Studio Corona SRL Civil Engineering (valoare oferta castigatoare de aproape 378 milioane lei, fata de estimarea initiala de 708 milioane lei), Lotul 3 “Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 43+855 – km 65+965” – castigat de Impregilo SpA (valoare oferta castigatoare 604.791.600 lei fata de valoarea estimata de 762,2 milioane lei), si Lotul 4 “Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 65+965 – km 82+070” – castigat de Asocierea Astaldi SpA-Euroconstruct Trading “98 SRL-Astalrom SA (oferta castigatoare de aproape 485 milioane lei, in comparatie cu estimarea anterioara de circa 653 milioane lei).
Citeste si despre: CNADR, regii asfaltului, licitatii, contracte, bugetul de stat.
Articole cu aceeasi tema:
Regii asfaltului, rasfatati de stat si in criza
O firma protejata de toate partidele reabiliteaza trotuarele la Pitesti
In sase luni, RAPPS a achizitionat certificate de inmatriculare auto de 22,3 milioane dolari